Najkrajšiu disneyovku Zootropolis si zamilujete: TOP pikošky, ktoré ste o nej netušili!

Dalo by sa povedať, že takmer každý animovaný film zo štúdia Walt Disney je veľkým úspechom. Príbeh z mesta zvierat s názvom Zootropolis bol však obrovským hitom. Môže za to azda výborná kombinácia rozkošných zvieratiek, boj dobra so zlom a až nápadná podobnosť s ľudským svetom. To sú dôvody, pre ktoré tento film milujú nielen deti, ale aj dospelí.

Zootropolis uzrel svetlo sveta v roku 2016, no pravdou je, že už v roku 2005 bol navrhnutý podobný film s názvom Mesto zvierat. Štúdiu sa ale nápad nepáčil a tak bol film zrušený. K nápadu sa o pár rokov opäť vrátili a to sa oplatilo. Dôkazom sú tržby vo výške viac než jedna miliarda amerických dolárov. Jednou z najzložitejších vecí, s ktorou sa museli tvorcovia pri vytváraní filmu popasovať, bolo skombinovanie ľudskej a zvieracej anatómie bez toho, aby zvieratá príliš pripomínali človeka. Zároveň bolo pri animovaní veľmi dôležité, aby bolo všetko vo filme proporčne správne. Preto tvorcovia vzali do úvahy reálnu veľkosť zvierat. Napríklad, vo filme na sebe stojí 97 myší, aby zodpovedali mierke žirafy.

Pôvodne sa mal dej točiť výhradne okolo Nicka Wildea. Skúšobné publikum však uviedlo, že ich táto postava nezasiahla po citovej stránke. Naopak, k Judy Hopps malo publikum veľké sympatie a tak bol príbeh pozmenený. Zaujímavosťou je aj to, že animátori sa rozhodli pre fialovú farbu očí zajačej policajtky Judy Hopps, pretože si mysleli, že zbytok jej sivého kožúšku pôsobí príliš nudne. Fialová bola zároveň vybratá kvôli tomu, že má reprezentovať energickú a optimistickú povahu. Aby mala hlavná hrdinka správne grimasy, sledovali animátori filmu králiky, čo je vo výsledku badateľné na detailoch, akými sú pohyb uší či ňufáka. Okrem toho tvorcovia filmu strávili 11 dní v Keni v rôznych zvieracích organizáciách, aby verne zachytili správanie zvierat.

Že sú postavičky vo filme oblečené, nie je vo filmoch zo štúdia Walt Disney žiadnou novinkou. No, Zootropolis je vôbec prvá snímka z tejto dielne, v ktorej nosia zvieratá nohavice. Nenosia ale topánky, aby príliš nepripomínali ľudí. Zároveň sú šaty všetkých postáv navrhnuté tak, aby reprezentovali prostredie, v ktorom žijú. V dažďovom pralese nosia pláštenky a zvieratá z púšte nosia ľahké oblečenie. Jedným z odkazov na reálny svet ľudí možno vidieť, napríklad, pri vysielaní spravodajstva. Konkrétne v podobe loga zvieracej televíznej stanice ZNN (Zootopia News Network). Je to odkaz na známu americkú káblovú televíznu spoločnosť CNN. A, na záver ďalšia pikoška. Zootropolis má stopáž 108 minút, čím je po filme Fantasia z roku 1940 druhý najdlhší film od Walta Disneyho.

Sledujte úžasný film Zootropolis už dnes o 20:35 na JOJke!

Tagy: Zootropolis