Zuzana Vačková upozorňuje na sexuálne obťažovanie: Neuveríte, s akými priznaniami prišli jej fanúšikovia!

Herečka sa na svojom Instagrame prednedávnom svojich fanúšikov pýtala, či sa stretli so sexuálnym obťažovaním na vlastnej koži. Z ich priznaní bola aj ona sama vyvedená z miery!

Sexuálne obťažovanie je stále aktuálnou témou. Môže za to fakt, že prípadov, ktoré mu čelili je stále viac a viac. Vzdorovať mu musia čoraz mladší, a to dokonca maloleté deti. Podľa stránky Inštitútu pre výskum práce a rodiny pre rok 2021 sa "až 76 % študentiek a študentov počas štúdia na ich súčasnej vysokej škole stretlo s rodovo motivovaným (sexistickým) obťažovaním."

Na tento fakt upozornila aj Zuzana Vačková, ktorej fanúšikovia sa na sociálnej sieti podelili o svoje skúsenosti. "Je smutné, že človek si na to začne postupne zvykať," napísala jedna z užívateliek Instagramu. "Niektorí muži si neuvedomujú, kde končia hranice flirtu, a čo znamená slovo nie," vyjadrila sa iná. Nie sú to však len ženy, ktoré čelia takémuto neúctivému správania. O svoj príbeh sa podelil aj jeden chlapec. "Myslím, že to nie je problém len u dievčat. Keď som mal 12, znásilnil ma 23 ročný chalan, a to podotýkam, že som tiež chlapec," prišiel s hrozivým odhalením ďalší fanúšik herečky. 

Napriek tomu, že pri vyjadreniach sa aj samotná herečka stretla s kritikou, neodradilo ju to. Jeden z opýtaných sa vyjadril, že je "stará, tak ju nebudú obťažovať", na to mu napísala: "Pretože už mám svoj vek, mám aj odvahu hovoriť na túto tému. Dievčatá, čo majú 12-13 rokov o tom hovoriť nevedia. A zažívajú hrozné veci, preto im chcem pomôcť prekonať strach. A hovoriť!"