Murko a Hanička - Hasiči

Nová pesnička pre všetkých malých hasičov!

Najobľúbenejšia slovenská bábková dvojica Hanička a Murko prinášajú deťom úplne nový videoklip k pesničke “Malí hasiči”! To, že sú Hanička s Murkom veľkými milovníkmi áut nie je žiadnym tajomstvom. Ich seriál o rôznych druhoch dopravných prostriedkov a o tom, ako a kde tieto autá pracujú, vysiela aj Detská televízia JOJKO. Na YouTube majú ich pesničky a vzdelávacie a rozprávkové videá na tému áut už 25 miliónov videní!

Zdroj: TV JOJ

“Autá sú veľmi obľúbenou témou detí - a nielen chlapcov, ako nám píšu rodičia našich malých fanúšikov," informuje scenáristka a režisérka klipu Lucia Zimanyiová. “Ako prvá pesnička na túto tému zarezonovala naša skladba ‘Autá’, v ktorej hosťuje náš kamarát Miško Hudák. Potom sme pridali ďalšie pesničky a tiež rozprávkové videá, v ktorých deti spoznávajú rôzne typy áut pri práci. Najobľúbenejším je video o práci záchranárskych áut, to už má viac ako 5 miliónov pozretí,” dodáva.

Zdroj: TV JOJ

​Hudbu k piesni zložil Martin Zimanyi, ktorý klip aj animoval. “Dohodli sme sa s Luciou, ktorá písala k pesničke text a tiež scenár klipu, že tentokrát budú Hanička a Murko spolupracovať na hasení požiarov so zvieracími kamarátmi. Takže deti v klipe okrem hasičských áut, blikajúcich majákov, hadíc s vodou  či hasičskej stanice uvidia aj žirafu, medvedíka, kocúrika, či chobotnicu v úlohe hasičov,” informuje Martin.

Detská pesnička o hasičoch prináša okrem chytľavej melódie aj poučný text o tom, že práca hasičov je náročná a že ohňom môže byť naozaj nebezpečný. V klipe môžeme vidieť, ako Murko zachraňuje z horiaceho domu malú líštičku a deti tak hravou formou spoznajú prácu hasičov. Našťastie všetko dobre dopadne a vy sa o tom môžete presvedčiť sami. Klip pre vás bude od 15.10. vysielať aj Detská televízia JOJKO.