Ako by vyzeral kultový film Sám doma, keby sa nakrúcal dnes? Tie rozdiely vás rozsekajú!

Sám doma má neuveriteľných 31 rokov a odvtedy sa časy značne zmenili. Hoci odvtedy ubehlo už veľa Vianoc, situácie, ktoré boli vo filme vtipné vtedy, sú nadčasové, pretože aj dnes sa na nich radi zasmejeme.

Kultový film Sám doma je neodmysliteľnou súčasťou našich a veríme, že aj vašich Vianoc. Príbeh o neposednom Kevinovi, ktorý zostal počas najkrajších sviatkov v roku bez rodiny odkázaný len na svoj dôvtip a šikovnosť, si skrátka získal srdcia ľudí po celom svete. Je pritom neuveriteľné, že prvá časť má už 31 rokov! Od čias nakrúcania sa veľa vecí zmenilo, a preto keby sa Sám doma nakrúcalo dnes, veľa vecí by vo filme vyzeralo úplne inak. Vypichli sme pre vás desať rozdielov, ktoré vás naozaj pobavia.

1. Rodina by tak ľahko nezaspala, pretože dnes by všetci mali mobil a budili by sa budíkom v ňom. Keby aj vypadla elektrina, so vstávaním by teda problém nemali.

2. Kevin by sa neoddelil od svojej rodiny, pretože jeho hračky by boli nabité, a určite by nemusel vymieňať baterku každých 6-8 hodín.

3. Kevin by asi len veľmi ťažko nastúpil do zlého lietadla, keďže v súčasnosti sú na letiskách veľmi prísne kontroly a všade kontrolujú palubné lístky a doklady totožnosti. V aktuálnej pandemickej situácii navyše aj preukazy o očkovaní či testovaní. 

4. Keď by už aj rodičia Kevina niekde „zabudli“, nemuseli by sa toľko strachovať, či je v poriadku, pretože by všetci mali mobily a vedeli by sa jednoducho spojiť.

Zdroj: ČSFD

5. Mokrých banditov by polícia vedela nájsť oveľa rýchlejšie, pretože by mala k dispozícii kamerové záznamy.

6. Kevinovi by sa oveľa ťažšie pripravovala pasca na lupičov, pretože na videohry či hry na telefóne by ich asi ťažko nachytal.

7. Keby v súčasnosti nastala streľba v hoteli, všetci by to považovali za teroristický útok a svetové médiá by o tom ihneď písali. Budova ako aj priľahlé ulice by boli v momente hermeticky uzavreté.

8. Kevin by nepozeral film na videokazete, ale na YouTube či na Netflixe.

9. O dáme s holubmi by bolo napísaných množstvo článkov, ako nezištne a šľachetne pomohla dieťaťu iba za lacnú vianočnú ozdobu.

Zdroj: ČSFD

10. Peter McCallister by sa na konci filmu určite nezbláznil z účtu, ktorý mu spravil Kevin, pretože by mal celý čas prehľad o svojom účte pomocou SMS notifikácií.

​Sledujte kultový film Sám doma už v stredu 22. decembra o 20:35 na JOJke!

Tagy: Sám doma