Ich prezývky pozná každý, skutočnosť je však úplne iná: Aké sú pravé mená svetoznámych hviezd?

Ako znejú skutočné mená zahraničných celebrít, ktorých pseudonymy sa nám natoľko zaryli pod kožu, že skoro nepochybujeme, že sú vážne ich pravé?

Americká popová speváčka, skladateľka, klaviristka, textárka, herečka a hudobná producentka Lady Gaga je skutočným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta. Vďačí zaň svojmu talianskemu pôvodu. O nič kratšie meno nemá ani Eminem. Slávny „biely rapper“, americký hudobný producent, herec a zakladateľ nahrávacej spoločnosti Shady Records vôbec nie je Eminom. Ani jedným zo svojich troch mien. Je totiž Marshall Bruce Mathers III.

Americká speváčka, textárka a hudobníčka Katy Perry prišla na svet ako Katheryn Elizabeth Hudson. To by sa však vraj príliš podobalo menu herečky Kate Hudson, zvolila si preto do svojho umeleckého mena rodné priezvisko svojej matky Perry.

Zdroj: youtube/print screen

Nicki Minaj, známa textárka a speváčka v žánroch R&B a hip hop, síce pochádza z New Yorku, jej rodina má však indo-africký pôvod. Preto sa volá Onika Tanya Maraj-Petty. Pod pseudonymom Cardi B sa skrýva americká rapperka a herečka, ktorá predtým pracovala ako striptérka. Vďaka tomu sa dostala do povedomia verejnosti ako internetová celebrita. Jej skutočné meno je ale Belcalis Almanzar.

Slávna „pravá blondínka“ Reese Witherspoonová si vystačila iba so skráteninou svojho mena. Známa herečka a filmová producentka, ktorá sa tiež zaoberá charitatívnymi projektmi, je totiž celým menom Laura Jeanne Reese Witherspoon.

Zdroj: Instagram/RW

Alecia Beth Moore. Tak sa volá dáma v hudobnom svete známa len ako Pink. Trojnásobná držiteľka Grammy si vraj túto prezývku vybrala preto, že keď sa jej stal nejaký trapas, vždy sa veľmi začervenala. Pravé meno Miley Cyrus je Destiny Hope Cyrus. „Destiny“ znamená v angličtine osud a "hope“ zase nádej. Meno Miley údajne vzniklo podľa toho, že sa v detstve stále smiala a tak jej všetci hovorili Smiley – smiešok. Skomolenina na Miley jej už ostala.

Americký spevák, autor mnohých populárnych piesní a hudobný producent Bruno Mars, pochádza z Waikiki. Aj preto prišiel na svet ako Peter Gene Hernandez. Ani Elton John, anglický spevák, hudobný skladateľ a klavirista, sa nepýši týmto menom od narodenia. Rodičia ho totiž pomenovali Reginald Kenneth Dwight. Meno Elton je podľa saxofonistu Eltona Deana a John zase po britskom hudobníkovi.  

Zdroj: youtube/print screen

Vin Diesel je jeden z najlepšie platených hercov v histórii. Muž, ktorého najznámejšou rolou je Dominic Toretto vo filmovej sérii Rýchlo a zbesilo, sa ale volá rodným menom Mark Sinclair. Pôvabná herečka Mila Kunis pochádza zo židovskej rodiny a prišla na svet na Ukrajine. Aj to je dôvod, prečo pre americký filmový svet svoje meno Milena Markovna Kunis trošku zjednodušila.