Kultový seriál, ktorý sme všetci milovali: Odsúdené sa vracajú na televízne obrazovky!

Jedným z kľúčových projektov na obrazovkách televízie JOJ bol aj seriál Odsúdené, ktorý sa odohrával v prostredí ženskej väznice. Diváci ho v čase vysielania milovali, čoho dôkazom boli aj rekordy v sledovanosti. Keď sme si na tento seriál zaspomínali pri oslavách našich 20. narodenín, fanúšikovia reagovali veľmi pozitívne. A tak sme sa rozhodli, že vypočujeme vaše priania a Odsúdené vrátime na televízne obrazovky!

Písal sa 10. júl 2009, keď v ateliéroch na bratislavskej Kolibe padla prvá klapka odvážneho seriálu Odsúdené. Vznikal pod režisérskou taktovkou Petra Bebjaka a Róberta Švedu a prostredie pôsobilo naozaj autenticky. V štúdiách totiž vyrástla väznica s väzenskými celami, sprchami i šatňami. Pred kamery sa postavilo množstvo skvelých hercov ako Zuzana Mauréry, Elena Podzámska, Hana Gregorová, Zuzana Porubjaková, Hana Vagnerová, Juliana Johanides, Judita Hansman, Anna Javorková, Gabriela Dzuríková, Henrieta Kacerová, Pavel Kříž, Marek Ťapák, Jaroslav Mottl, Dušan Cinkota, Jana Oľhová, Peter Kočiš či Braňo Deák. Odsúdené sa stretli s obrovským diváckym úspechom a tak sa vyrobilo a odvysielalo v troch sériách dovedna 90 častí.

O čom je seriál Odsúdené?
Do prostredia ženskej väznice prichádza nová odsúdená Eva, ktorá sa dostala za mreže za jazdu v opitosti, keď havarovala so svojím synom Filipom. Ten takmer zomrel a pri nehode usmrtila druhého vodiča. Po príchode do väzenia sa pokúša adaptovať v novom pre ňu neznámom prostredí. Nadväzuje vzťahy nielen so spoluväzenkyňami, ale aj s personálom väznice – s bacharmi, s lekárom, s kňazom. Zároveň sledujeme jej príbeh, ako sa vo väzení ocitla, ako sa majú jej deti a čo je s nimi. Zmena svetov hlavnej predstaviteľky je obrovským zásahom do života. Tu platia iné pravidlá, každý tu žije na vlastnú päsť, priateľstvo sa v base nenosí a rešpekt si treba tvrdo presadiť. Šanca, že človeka toto peklo nezmení, je takmer nulová. Každý chybný krok môže byť tým posledným. Pretože za priestupky sa vždy pyká.

Sledujte seriál Odsúdené od 13. júna vždy od pondelka do štvrtka o 17:30 na JOJ Plus!

Tagy: Odsúdené