Hanička a Murko - Kúzelný svet

Veľký prázdninový darček - rozprávka Kúzelný kvet od Haničky a Murka pre všetky deti!

Najobľúbenejšia bábková dvojica Hanička a Murko pripravila pre deti krásny prázdninový darček! Ich výnimočný rozprávkový film Kúzelný kvet si budú môcť všetci pozrieť bezplatne online.

Tento kúzelný príbeh mal svoju kinopremiéru počas lockdownu na www.joj.sk . Potom ho bolo možné vidieť len na DVD. Teraz ho jeho tvorcovia sprístupnia všetkým deťom bezplatne. Spolu s hlavnými hrdinami, škôlkarkou Haničkou a jej kocúrikom Murkom, uvidíme v rozprávke aj 36 zvieratiek - bábok.

“Chceli by sme, aby sa náš rozprávkový príbeh dostal k čo najväčšiemu počtu detí. Prístup k internetu má už veľká väčšina domácností a preto sme sa rozhodli uverejniť ho bezplatne na YouTube”, informuje scenáristka a režisérka rozprávky Lucia Zimanyiová. “Deti sa môžu tešiť nielen na vynikajúce bábkoherecké výkony, ale aj na fantastický dabin,g, informuje ďalej Lucia.

V rozprávke Kúzelný kvet spoznáte hlasy známych hercov. V úlohe kury, sovy a lienky budete počuť Bibianu Ondrejkovú, ďateľ, kohút a červík je zase Roman Ferienčík, ďalším zvieratkám požičali svoje hlasy Peter Rúfus (káčer, orol, medveď), Michal Hudák (psík, prasiatko, medveď), Danica Jurčová (žabka), Števo Martinovič (zajačik, ježko) či Lucia Siposová (sliepočka, žabka). Haničkin hlas patrí zase Zuzane Jurigovej Kaprálikovej.

“Keďže ide o čarovný príbeh, tentokrát sme dabovali aj postavu Murka, ktorý inak len mňauká,” hovorí s úsmevom Lucia Zimanyiová. Bežný život malej škôlkarky Haničky a jej kocúrika sa na jeden deň zmení vďaka zvláštnemu semienku, z ktorého vypestujú kúzelný kvet. A vďaka jeho kúzlu získa Murko schopnosť rozprávať ľudskou rečou a Hanička bude rozumieť reči všetkých zvieratiek, ktoré na svojom putovaní za vyriešením jednej záhady stretnú. “Na hlas pre Murka sme mali jednoznačného kandidáta - Peťa Krajčoviča, ktorého hlas si všetci pamätáme napríklad zo seriálu Káčerovo, kde daboval trojicu malých káčerov Hui, Dui a Lui, či ako hlas mačičiek zo seriálu Pa a Pi,” dopĺňa Martin Zimanyi, skladateľ pesničiek Haničky a Murka. “Keďže obaja pracujeme v Televízii JOJ, ukázal som Peťovi náš film a spýtal sa ho, či by mal záujem prepožičať Murkovi svoj hlas. Ochotne súhlasil a výsledok je dokonalý,” dopĺňa Martin.

Celý film je plný zvieratiek, ktoré hlavní hrdinovia stretávajú na svojom putovaní za riešením záhady - či už na gazdovstve, v lese, na lúke alebo pri potoku. “Väčšinu zvieratiek nám do filmu venovalo hračkárstvo Hopla.sk a pochádzajú od renomovaného výrobcu Living Puppets”, dopĺňa Lucia Zimanyiová. “Bábkoherec - pokojne aj dieťa - ovláda týmto bábkam ústa, takže pôsobia veľmi živo. Väčšine je možné ovládať aj pohyb krídel či labiek a výsledný dojem je potom ešte reálnejší,” dodáva Lucia.

Deti sa v príbehu môžu tešiť aj na 10 veselých pesničiek o zvieratkách, ktoré ich zaručene roztancujú a rozospievajú. Mnohé z nich sú deťom dôverne známe, keďže ide o najobľúbenejšie ľudové pesničky, ako napr. Červený kacheľ, biela pec, Ja som žabka, Zajačik ušiačik, či Sedí mucha na stene. “Viaceré zvieratká v rozprávke aj spievajú, takže práca v dabingu bola pre hercov o to zaujímavejšia,” dopĺňa Martin Zimanyi.

Nenechajte si ujsť možnosť vidieť čarovnú rozprávku Haničky a Murka “Kúzelný kvet” bezplatne online! Tento pútavý 80-minútový film si môžete pozrieť na youtubovom kanáli Haničky a Murka od 29. júna 2022!