Na JOJku prichádza nadupaný seriál podľa knihy Dana Browna: O čom bude Stratený symbol?

Milovníci kníh od úspešného autora Dana Browna si pri seriáli Stratený symbol rozhodne prídu na svoje. Je totiž natočený podľa rovnomennej knihy a nechýba v ňom ani obľúbený profesor Robert Langdon!

Podľa svetových bestsellerov Dana Browna sú už natočené tri filmy, a to Davinciho kód, Anjeli a Démoni a Inferno. Príbehy z pera jedného z najúspešnejších autorov sa však z filmového plátna dostali priamo na televízne obrazovky. V roku 2021 uzrel svetlo sveta seriál Stratený symbol, ktorého scenár napísali Dan Dworkin a Jay Beattie podľa rovnomennej knihy. Tvorcom seriálu je showrunner Dextera Daniel Cerone, produkčne sa na seriáli podieľali aj Brian Grazer, Anna Culp i Ron Howard, ktorý spomínané tri filmy režíroval. V hlavnej úlohe sa ako profesor Robert Langdon predstaví austrálsko-americký herec Ashley Zukerman, ktorý účinkuje prevažne len v seriáloch.

​Mladý nádejný harvardský profesor Robert Langdon sa ocitne vo víre záhadných udalostí, keď niekto unesie jeho bývalého mentora, slobodomurára Petera Solomona. Vedec vyzbrojený znalosťami dejín umenia, náboženskej symboliky a mŕtvych jazykov musí spolupracovať s Petrovou dcérou Katherine a ďalšími spojencami, aby vyriešil sériu smrtonosných hádaniek a rozlúštil stopy skrytých kódov v nádeji, že nájde svojho učiteľa a zaistí jeho bezpečnosť. Ak nájde stratený symbol, môže odomknúť veľké tajomstvá svojho života a zabrániť globálnej hrozbe. Robert, Katherine a policajný dôstojník Alfonso Nuňez sa vydávajú po stopách veľkých historických tajomstiev, záhad a nezodpovedaných otázok. Svet symbolov im napokon odhalí globálnu hrozbu a celosvetové sprisahanie.

Sledujte seriál Dan Brown: Stratený symbol každý piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Dan Brown