Prečo v seriáli Dan Brown: Stratený Symbol nehrá Tom Hanks? Dôvod je jednoduchý!

Minulý týždeň sme začali na JOJke vysielať seriál Stratený symbol, ktorý je natočený podľa rovnomennej knihy svetoznámeho autora Dana Browna. Milovníci príbehov s Robertom Langdonom, ktorí videli filmy Da Vinciho kód, Anjeli a Démoni a Inferno, sa však určite pýtali, prečo geniálneho profesora nehrá Tom Hanks. My vieme dôvod!

Podľa svetových bestsellerov Dana Browna sú už natočené tri filmy, a to Da Vinciho kód, Anjeli a Démoni a Inferno. Príbehy z pera jedného z najúspešnejších autorov sa však z filmového plátna dostali aj priamo na televízne obrazovky. V roku 2021 uzrel svetlo sveta seriál Stratený symbol, ktorého scenár napísali Dan Dworkin a Jay Beattie podľa rovnomennej knihy. Tvorcom seriálu je showrunner Dextera Daniel Cerone, produkčne sa na seriáli podieľali aj Brian Grazer, Anna Culp i Ron Howard, ktorý spomínané tri filmy režíroval.

V hlavnej úlohe sa však ako profesor Robert Langdon nepredstavil Tom Hanks, ale austrálsko-americký herec Ashley Zukerman. Mnohí fanúšikovia boli zvedaví, prečo hlavného hrdinu nahradili inou tvárou. No dôvod je naozaj veľmi jednoduchý. Dej príbehu Stratený symbol sa totiž odohráva ešte pred knihami Da Vinciho kód, Anjeli a démoni i Inferno. Zobrazuje teda oveľa mladšieho Roberta Landgona a tak je pochopiteľné, že si ho už nemohla zahrať aktuálne 66-ročná hollywoodska hviezda.

O čom je príbeh Stratený symbol?
Mladý nádejný harvardský profesor Robert Langdon sa ocitne vo víre záhadných udalostí, keď niekto unesie jeho bývalého mentora, slobodomurára Petera Solomona. Vedec vyzbrojený znalosťami dejín umenia, náboženskej symboliky a mŕtvych jazykov musí spolupracovať s Petrovou dcérou Katherine a ďalšími spojencami, aby vyriešil sériu smrtonosných hádaniek a rozlúštil stopy skrytých kódov v nádeji, že nájde svojho učiteľa a zaistí jeho bezpečnosť. Ak nájde stratený symbol, môže odomknúť veľké tajomstvá svojho života a zabrániť globálnej hrozbe. Robert, Katherine a policajný dôstojník Alfonso Nuňez sa vydávajú po stopách veľkých historických tajomstiev, záhad a nezodpovedaných otázok. Svet symbolov im napokon odhalí globálnu hrozbu a celosvetové sprisahanie.

Sledujte seriál Stratený symbol každý piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Dan Brown