Hanička a Murko - Vianočné turné

Už ste videli vianočný muzikál Haničky a Murka? My ho jednoznačne odporúčame!

O mesiac tu máme Vianoce a Hanička a Murko vám pomôžu dostať sa do vianočnej nálady! Ako? Pomocou svojho nového zimného muzikálu, s ktorým sa vybrali začiatkom novembra na ceslovenské vianočné turné!

“V októbri sme oslávili 5. narodeniny a rozhodli sme sa našim malým fanúšikom priniesť opäť niečo úplne nové - zimný muzikál”, informuje Lucia Zimanyiová, scenáristka a režisérka projektu.“Do spolupráce sme preto prizvali niekoľko nových spolupracovníkov, medzi nimi skúsenú tanečnicu a pedagogičku tanca Evu Vargovú, ktorá stojí za choreografiou Vianočného turné 2022, ako aj kostýmovú výtvarníčku Radku Dudášovú Sukaný,” dodáva.

V muzikáli totiž okrem Haničky a Murka stretneme tentokrát aj mnoho rozprávkových postáv, ktoré dotvárajú zimný príbeh. Spoznáme veselého Snehuliaka, Vtáčika, ktorý potrebuje našu pomoc, Mikuláša, bláznivého Kapríka, Vianočný stromček, či neposedného Kocúrika.

Zdroj: Hanička a Murko

“Maskotov v životnej veľkosti sme do predstavenia zaradili po prvý raz a naši detskí diváci sú nadšení,” dopĺňa Lucia. “Zimným príbeh nás sprevádza kráľovná Vločka, ktorá je veselá a priateľská a deti si ju hneď obľúbia. Naviac, vďaka jej kúzelnému zaklínadlu sa môžeme s našimi rozprávkovými postavami aj pozhovárať a okrem zábavy nám to prinesie aj zopár zaujímavých poznatkov,” dodáva.

Kúzelnú vianočnú atmosféru dotvárajú rozprávkové kulisy z dielne scénografa a výtvarníka Von Dubravaya a tiež krásne zimné pesničky. Tie pochádzajú z nového vianočného CD Haničky a Murka “Postavím si snehuliaka”.

Zdroj: Hanička a Murko

“Na CD nájdete tradične najvyhľadávanejšie detské pesničky o zime, Vianociach či Mikulášovi v našej novej úprave, ako aj nové pesničky Haničky a Murka,” informuje ich autor a aranžér Martin Zimanyi, skladateľ a hudobník, ktorý stojí za celou tvorbou Haničky a Murka. “Na rozdiel od predošlých koncertov sú niektoré skladby v pomalšom tempe, čo podporuje sviatočnú atmosféru a diváci sa pri sledovaní muzikálu dostanú do vianočnej nálady,” dodáva.

Zdroj: Hanička a Murko

​Hanička a Murko sú so svojim Vianočným turné 2022 v polovici - majú pred sebou ešte 6 miest. Tento víkend môžeme ich vystúpenie vidieť v Historickej radnici v Košiciach a v Dome kultúry Zrkadlový háj v Bratislave. Nasledovať bude Čadca, Spišská Nová Ves, Považská Bystrica a Šaľa. K profesionálnym bábkohercom, ktorí vedú Haničku a Murka, sa pridali študenti bratislavského konzervatória, ktorí stvárnia Kráľovnú Vločku a tiež vianočných maskotov.

Zdroj: Hanička a Murko

​A keďže Hanička a Murko majú veľmi radi svojich malých kamarátov a radi ich obdarúvajú, aj na tomto koncerte sa deti môžu tešiť na ich darčeky v podobe Murkovho lízatka a nálepky, na ktorej sú zobrazení hlavní hrdinovia predstavenia.

Prežite s Haničkou a Murkom krásny predvianočný čas!

Skladby pochádzajú z nového CD Haničky a Murka “Postavím si snehuliaka”, ktoré vyšlo v októbri 2022.

Spotify: https://open.spotify.com/album/7aQfKcPhNL5vFT2nl3E8RD