Prísne opatrenia na nakrúcaní Zlatej masky: TAKTO sa podarilo utajiť mená účinkujúcich!

Účinkujúci spievajú a tancujú zahalení v maskách od hlavy až po päty, aby zakryli najlepšie chránené tajomstvo šoubiznisu – ich vlastnú identitu. Aj o tom bude veľkolepá šou Zlatá maska, ktorá na JOJke štartuje už 6. septembra. Skráťte si s nami čakanie na veľkú premiéru tým, že si prečítate najväčšie zákulisné pikošky!

Dvanásť mediálne známych tvárí sa ukrýva vo výpravných maskách, ktoré sa divákom a detektívom predstavia s fantastickými vystúpeniami, ktoré berú dych. O tom je veľkolepá šou Zlatá maska, ktorá na JOJke odštartuje už 6. septembra. Aby šou, aká tu ešte nebola, nestratila svoju pointu, museli tvorcovia vymyslieť a dodržať prísne opatrenia. V prvom rade bolo nutné, aby ani väčšina štábu netušila, kto sa pod maskami ukrýva. Zároveň o sebe nesmeli navzájom vedieť ani jednotlivé tváre. Bola to veľká výzva, o ktorej v Ranných novinách porozprával koordinátor masiek a účinkujúcich Ondrej Benko. „V telefóne som ich musel mať uložených pod menom masky, nie pod ich menom, aby keby náhodou bol niekto pri mne, aby na displeji nevideli žiadne meno, ale, že mi volal Robot alebo Jednorožec,“ začal svoje rozprávanie.

Už len nacvičovanie choreografií bolo podľa jeho slov náročné. V nemenovanom meste našli budovu, o ktorej by nikto nikdy nepovedal, že sa tam niečo deje. Prenajalo sa parkovacie miesto v podzemí tak, aby bola čo najkratšia trasa, kým sa dostanú do miestnosti. Choreograf im ukázal choreografiu. Keď celebrita odišla, po 30 až 60 minútach mohli prísť tanečníci, aby sa náhodou nestretli. Tí už nacvičovali bez celebrity. Choreograf to natočil na telefón a poslal to celebrite. Oni sa podľa toho snažili učiť. Tajnosti pokračovali aj na pľaci. Celý čas boli zamaskovaní. Keď sa pohybovali po štúdiu, mohli mať na sebe buď len tú veľkolepú masku, alebo museli mať takzvaný cestovný oblek. To znamená – širšie čierne tepláky, čierne mikiny s nápisom „Nehovor so mnou“, čierne kukly, špeciálny štít a rukavice, aby nikto nemohol vidieť tetovanie alebo prsteň, aby ich nikto nemohol spoznať,“ vysvetlil Benko.

Koordinátor masiek jedným dychom dodal, že žiadna maska sa nemohla po štúdiu svojvoľne pohybovať. Každý musel byť na svojom mieste. „Každý mal svoju šatňu, každý mal svoju asistentku. Nikdy sa nemohli pohybovať sami. Vždy som tam musel byť ja alebo asistentka. Museli byť celí zamaskovaní v obleku. Jediná chvíľa, kedy mohli opustiť šatňu bolo, keď šli na toaletu alebo keď šli na pódium,“ prízvukuje. „V šatni mali kartičky, na ktorých mali nakreslené jedlo, nápoje, cigaretu a keď na niečo z toho mali chuť, len to hodili pod dvere. Asistentky to sledovali na takej dlhej chodbe, všimli si to a hneď im to priniesli. Asistentky boli maďarské, čo bola výhoda, že nepoznali naše celebrity. Ale aj oni sa snažili minimalizovať svoj kontakt,“ zhodnotil.

​Zaujímavosťou je aj spôsob, akým sa riešilo ubytovanie pre účinkujúcich a štáb. „Nikto nemohol spať v tom istom hoteli ako niekto iný. My sme objednali izby v 14 hoteloch po celej Budapešti. Potom sme riešili logitiku, ako ich dostať do štúdia. Každý mal svoje auto a svojho šoféra. Ešte sme ich prosili, aby si nikam večer nevyšli do baru alebo do reštaurácie, lebo sme sa báli, že by sa mohli náhodou s niekým stretnúť,“ povedal Benko so smiechom. Podľa čoho sa tvorcovia rozhodli, ktorej tvári dajú ktorú masku? Pozrite si video HORE!

Sledujte veľkolepú šou Zlatá maska už v nedeľu 6. septembra na JOJke!

Tagy: Zlatá maska