Eva Burešová o sexuálnych návrhoch: Dostala ponuku, aká sa neodmieta!

Krásna Eva Burešová, ktorá zahviezdila aj v šou Zlatá maska, v youtube talkshow U Kulatého stolu otvorene prehovorila o svojich zážitkoch v umeleckej brandži a o "neslušnom návrhu", ktorý dostala. Vlastne by sa dalo povedať, že bola (takmer) obeťou aféry Me Too.

Eva Burešová nemá núdzu o prácu. Účinkovala v šou Zlatá maska a hviezdi aj v českom seriáli Slnečná a kým boli otvorené divadlá, excelovala aj na doskách, ktoré znamenajú svet. Aj ona si však na začiatku svojej úspešnej kariéry prešla sexuálnym obťažovaním, respektíve musel čeliť jednému veľmi nehanebnému návrhu. "Dostala som takú ponuku, ale, samozrejme, som ju odmietla," priblížila svoju prvú, no našťastie aj poslednú skúsenosť tohto druhu. O koho presne išlo, nešpecifikovala. "Tá ponuka bola cez správu a bola napísaná tak, aby to nevyzeralo, že ide len o to... Keby som tomu človeku priamo povedala, počuj, zbláznil si sa, mám ťa nahlásiť? Tak povie, počkaj, ja som to myslel úplne nevinne. Bolo to tak šikovne podané...," krútila nad týmto pokusom hlavou. "Nezrútila som sa z toho, ale ďalej som to neriešila," dodala.

Zdroj: joj.sk

​"Je zvláštne, že som nakoniec ja premýšľala, ako mu odpísať, aby sa neurazil. Ale napísala som to slušne, že mám partnera a že si nemyslím, že by bolo v poriadku, aby som niekam išla a s tým človekom tam a tam.." Nešlo o rolu, ale o premiéru - a tú potom nakoniec hral niekto iný. "Netuším, či tá osoba nakoniec na tú chatu išla, alebo nešla... ale ja som tú premiéru nedostala," smeje sa s odstupom času.

Možno síce prišla o nejakú príležitosť na poli umenia, ale zase nestratila svoju vlastnú sebaúctu. "Mohla som sa na seba pozrieť do zrkadla. Ja by som nikdy nič také neurobila, nikdy, nikdy, nikdy. Som rada, že má svoje úlohy, vďaka tomu, že pracujem od detstva, že na sebe driem, a nie preto, že som tam niekde niečo vyvádzala na nejakej chate..."

Zdroj: TV JOJ

​Tiež priznala, že to v tom čase, kedy k tomu došlo, nebrala nijako fatálne. Naopak sa vtedy ešte domnievala, že je to vlastne normálne. "Pretože som veľa takých príbehov už počula. Si herečka, takže možno dostaneš ponuku od nejakého producenta alebo niekoho... Brala som to, že to k tej brandži patrí. Ale nemyslím si, že je to len v tejto brandži, ale toto obťažovanie, tie ponuky dostávajú ženy v akejkoľvek brandži, či už je to niekde na úrade, alebo v obchode. Je to všade, pretože to tak nejakí chlapi proste majú. Ale je správne, že sa o tom hovorí." Schválila aj to, že sa tieto "me too" atéry doriešia aj po rokoch a že sa veľa týchto sexuálnych predátorov nakoniec dostalo aj pred súd.