Žídek a Prco z Mafstory

Prca musel poslúchať aj Žídek

Áno, šéfe! sa natáčalo na bratislavskej základnej škole. Jaro Žídek sa na chvíľu stal žiakom Ivana Macha, známeho ako Prco z Mafstory.

Normy, normy, normy – to je hlavná charakteristika stravovania sa žiakov v školskej jedálni. Nech kuchárky robia, čo chcú, normy nepustia. Preto deťom podľa ich slov nechutia polievky a často ani hlavné jedlo. Na pomoc im preto prišiel uznávaný šéfkuchár Jaro Žídek spoločne so štábom relácie Áno, šéfe! „Snáď naštartujeme niekoho, kto by nám mohol dať peniaze na doplnky stravy,“ tešili sa kuchárky. Ešte väčšiu radosť mali však deti, ktoré navštevujú  Základnú školu M.R. Štefánika na Grosslingovej 48 v Bratislave. Ich spolužiakom sa na krátku chvíľu stal samotný Jaro Žídek. „Hlavne mám svačinu,“ prezradil s tým, že si priniesol chlieb so šunkou a zeleninou. O desiatu sa ako správny kamarát podelil so spolužiakom. Jeho mäsové guľky totiž vyhodil do koša z jednoduchého dôvodu. Neboli vôbec zdravé. „Nikdy som to nevidel, vyhodím to,“  zdôvodnil.  

Na bratislavskej základnej škole mal však veľký rešpekt pred učiteľom. Jeho triednym bol samotný Ivan Macho, známy ako Prco zo seriálu Mafstory. Po prevtelení sa z kože dieťaťa do kože dospelého šéfkuchára urobil Jaro prievan nielen v školskej jedálni, ale aj v myšlienkových pochodoch rodičov. Deti teda už majú upravený pitný režim, ale aj jedálniček. „Je dobré, že je nejakým spôsobom kontrolovaná detská strava. Inak by sme tu mali deti, ktoré by obedovali hamburgery a vyzerali ako deti v USA,“ uzavrel Jaro Žídek.