Kojenie a cvičenie nejde dokopy? Dominika Morávková vyvracia mýtus mnohých mamičiek!

Mnohé ženy sa po pôrode boja začať cvičiť. Dominika Morávková medzi ne rozhodne nepatrí a snaží sa hýbať aj počas dojčenia!

Práve po pôrode sa chce nejedna žena dostať rýchlo do formy. Niektoré preto nemusia vôbec nič robiť, pretože ich behanie okolo dieťatka natoľko vyčerpáva, že už na ďalšiu aktivitu nemajú chuť a kilogramy idú dole prirodzenou cestou. Nie každá to však takto má. Preto, ak to fyzický stav dovoľuje, množstvo mamičiek sa snaží nájsť šport, ktorý by im vyhovoval. Nad tým, či je skutočne dobré aj pri dojčení ihneď sa vrhnúť do cvičenia, sa zamýšľala na svojej sociálnej sieti herečka Dominika Morávková, ktorá je matkou dvoch detí. "Cvičenie dopomáha k tomu, aby sa žena cítila opäť dobre. Je ale veľmi dôležité, aby cvičenie bolo prispôsobené odborníkom a aktuálnemu zdravotnému stavu rodičky," odpovedal na herečkinu otázku osobný kouč, s ktorým sa neraz radí aj ona sama. Medzi rozhodujúce faktory treba nepochybne zaradiť to či bol pôrod prirodzený, alebo šlo o cisársky rez, či nastali nejaké komplikácie pri tehotenstve/pôrode.

Každý pohyb sa ráta, preto nie je zlé začať cvičiť aj krátko po pôrode, avšak treba sa vyhnúť príliš náročnej fyzickej aktivite. Podľa slov jej poradcu je dôležité vyhýbať sa akýmkoľvek maximám - HIIT tréning, kardio tréning či tréning s ťažkými váhami. Takýto druh pohybu môže mať podľa viacerých štúdií vplyv dokonca na chuť mlieka!