Pokazené zuby vraj vedú k demencii! Ako predísť ich zničeniu a neohlúpnuť?

Chystáte sa na dovolenku s deravými zubami? Opatrne!

Alzhaimerova choroba, či demencia. Žiaľ, skutočne tu hovoríme len o zlomku skutočne rozsiahleho zoznamu chorôb, ktoré vám podľa najnovších štúdii hrozia, ak zanedbávate preventívne prehliadky u zubára. Často totiž pre strach, či nedostatok financií problémy so zubami a ďasnami nechávame zájsť extrémne ďaleko, pričom si neuvedomujeme následky, ktoré sa môžu dostaviť až po nejakom čase. Azda pre nikoho nie je novinkou, že práve deravé, či pokazené zuby, sú často zdrojom infekcii, ktoré majú vo finále vplyv na celý náš organizmus. Špecifikovať v tomto momente, čo všetko vám pre zanedbaný chrup hrozí, zdá sa preto nemožné.

Najmä pre svoju aktuálnosť, hostili dnes Lenka s Mimom v Dobrom ráne výborného slovenského dentálneho špecialistu z SCHILL DENTAL CLINIC, Alexandra Schilla. Jeho názor na problémy so zubami a zároveň ako momentálny svetový trend uvádza len jediné slovo: „Prevencia!“ Tá je najnevyhnutejšia najmä pred odchodom do cudziny: „Ak človek nechodí na preventívne prehliadky, tak pred odchodom do zahraničia je to priam žiadúce.“ Práve v zahraničí zostávajú Slováci často prekvapení, najmä pre platné tamojšie sadzby. Naši dentisti totiž pracujú za zhruba len 30-percentný podiel toho, čo si za ošetrenie zubov pýtajú odborníci v západnejších krajinách: „Drahé a lacné, je preto naozaj relatívny pojem.“ dodáva pán Schill.

Aktuálne témy, špeciálni hudobní hostia, zaujímavé recepty, či užitočné rady na vás čakajú každý pracovný deň od 6:45 v rannej šou Dobré ráno na JOJke. Sledujte nás!