Nadácia televízie JOJ spúšťa zbierku pre deti s rakovinou: Podporte malých pacientov aj vy!

Televízia JOJ odpremiérovala tento týždeň prvé dve epizódy nového rodinného seriálu Jenny. Okrem osvety má seriál ambíciu pomáhať. Nadácia TV JOJ preto spustila Zbierku pre deti s rakovinou.

Nadácia TV JOJ spustila v stredu, 4. marca, dlhodobú zbierku, ktorá presahuje aj seriál Jenny. Znamená to, že zbierka pre deti s rakovinou potrvá aj po odvysielaní rodinného seriálu. Téme detí a dospievajúcich mladých ľudí s rakovinou sa budeme prostredníctvom zbierky systematicky venovať na obrazovke televízie JOJ a tiež na televíznych webových stránkach. Zbierku pre deti s rakovinou môžete podporiť zaslaním sms na číslo 855 v sieťach všetkých mobilných operátorov. Cena sms sú 3 eurá.

Prostriedky vyzbierané prostredníctvom zbierky budú použité na:

- podporu komunikačnej platformy pre deti, rodičov a rodiny, v ktorých sa objavila rakovina, ale aj pre vyliečených pacientov a všetkých, ktorých problémy s touto chorobou trápia. Platformu založilo občianske združenie Deťom s rakovinou. Práve tu renomovaní lekári zodpovedajú všetky otázky týkajúce sa tejto problematiky.

- na zariadenie nemocničnej izby Jenny pre deti choré na rakovinu v Národnom ústave detských chorôb, ktorý diagnostikuje a lieči deti z celého Slovenska.

- na zriadenie Terapeutického ihriska v Národnom ústave detských chorôb pre deti z celého Slovenska, ktoré čakajú na náročné diagnostické vyšetrenia. Tento priestor bude pomáhať deťom zvládnuť neistotu a strach z lekárskych vyšetrení.

O čom je seriál Jenny:
Jana (Bára Očenášová), ktorej nikto nepovie inak ako Jenny, je 15-ročná vášnivá tanečníčka, žije len s otcom (Ján Koleník) a mladším bratom. Počas tréningu na tanečnú súťaž začne pociťovať slabosť a príznaky choroby. Postupne sa cíti čoraz horšie a Jennino telo v istom momente zlyháva. Aj keď dúfa, že je to len obyčajný vírus, z ktorého sa rýchlo vylieči, krutá realita onkologickej diagnózy prevráti život naruby jej aj celej rodine. Otec, ktorý už prišiel o manželku (Vlastina Svátková), sa cíti bezradný a mladšiemu bratovi chýba sestrička. Po počiatočnom šoku v sebe Jenny objaví veľkú silu a rodina jej pomáha bojovať. Život je nevyspytateľný a aj v tom najhoršom období prináša čosi dobré. Jenny si v nemocnici nájde priateľa Olivera (Simon Štubniak) aj svojho strážneho anjela v podobe sestričky Laury (Táňa Pauhofová). Oporou sú pre ňu i kamarátky-tanečníčky, ktoré vnesú pohyb a rytmus aj za múry nemocnice.