Martin Korbelič sa vrátil z gastro dovolenky po Amerike: V čom sú lepší a v čom horší ako my?

Obľúbený gastronóm a špecialista z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja sa nedávno vrátil s výletu po Kanade a USA, kde sa inšpiroval tamojšou gastronómiou.

Martin Korbelič na dovolenke v New Yorku Martin Korbelič na dovolenke v New Yorku Zdroj: Instagram @korbelic_martin

​Nové epizódy relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja pre vás už v týchto dňoch nakrúcame a, samozrejme, nechýba aj obľúbený špecialista a gastronóm Martin Korbelič. Len nedávno sa pritom vrátil z výletu po USA a Kanade. Táto dovolenka sa, samozrejme, nezaobišla bez ochutnávky miestnej gastronómie. V kanadskom Toronte a Montreali bola podľa neho gastronómia odlišná. Toronto bolo podľa šéfkuchára skôr moderné mesto plné mrakodrapov, kde sa človek veľa nachodí. Tamojšia gastronómia Martina až tak neoslovila. Oveľa viac ho však zaujal Montreal. No a úplne najviac ho dostal kozmopolitný New York, ktorý vďaka svojej rozmanitosti ponúka všetky možné druhy národných kuchýň, fast-foodov, street-foodov a iných gastronomických vyžití. Jediným limitom sú tu už len financie.

Martin Korbelič v New Yorku Martin Korbelič v New Yorku Zdroj: Instagram @korbelic_martin

​Aj samotné USA by pritom skúsený gastronóm rozdelil na New York a zvyšok krajiny. "New York je o niečom inom. Je tam sústredenie všetkých národností a aj vďaka tomu je gastronómia niekde inde. Čo sa týka Kanady, myslím, že Európa je v gastronómii ďalej." Napriek tomu sa však toho v Amerike a Kanade naučil veľa. Podľa Korbeliča sú výborní v kvalite mäsa. "To je špičkové a drahé, samotné zrenie je na vyššej úrovni. Druh dobytka je cítiť aj na samotnom mäse. Netreba tam veľa ani vymýšľať a chutnáte už len tú samotnú chuť mäsa," prezradil Korbelič. Okrem toho sa veľa naučil a inšpiroval aj o možnostiach servírovania street-food jedla. Veľkou inšpiráciou pritom bola aj vegánska kuchyňa, ktorá je už za veľkou mlákou v rozmachu, no u nás sa s ňou ľudia len nesmelo a postupne zoznamujú. "Bol som aj vo veľmi dobrej mexickej reštaurácii Cosme v New Yorku na odporúčanie kamaráta, šéfkuchára Lukáša Heska, ktorý tam bol pred asi mesiacom. Bola skvelá v rámci techník a kuchárskej moderny absolútna špička, kde ma to bavilo a som si to užíval," dodal Korbelič, ktorý sa z Ameriky vrátil plný nových inšpirácií a vedomostí. 

PRIHLÁSTE SA DO RELÁCIE MOJA MAMA VARÍ LEPŠIE AKO TVOJA AJ VY CEZ TENTO FORMULÁR!