Policajti v akcii

Krvavé oblečenie, zbrane a vypätá situácia! Aj o tom je nový seriál Policajti v akcii

Čo by ste o ňom mali vedieť?

Polohraný dokument inšpirovaný skutočnými príbehmi zavíta na vaše obrazovky už čoskoro.  Prípravu a tvorbu seriálu má pod palcom 30 ľudí, z toho je až 10 scenáristov. Všetky snímky, ktoré budete môcť sledovať sú nakrúcané v exteriéroch s cca 12-členným štábom. Okrem neľahkých scén je seriál náročný na prípravu pre maskérku, kostymérku a rekvizitárov. Na pľac musia každý deň priniesť všetky veci potrebné na dotvorenie atmosféry príbehu, napríklad roztrhané či zakrvavené oblečenie, dopravné prostriedky, rôzne náradia a pomôcky, zbrane a podobne, všetko podľa požiadaviek scenáristov. Herci a herečky majú síce civilné líčenie, ale maskérka tvorí na mieste činu poranenia, modriny, krvácania a iné druhy umeleckého líčenia, ktoré pri rozličných situáciách vznikajú.

Do deja nás dostávajú najmä herci, ktorí musia zahrať typovo akúkoľvek rolu a charakter postavy, či sa jedná o dieťa alebo staršieho človeka. Väčšina z nich sú neherci, ktorých musia režiséri priamo na pľaci naviesť do situácie, aby vysvetlili jednoducho a rýchlo situácie, o ktorú ide. Niekedy je to bezmocný a utrápený človek, bezdomovec, násilník, samovrah, exhibicionista.

Seriál Policajti v akcií vám prináša akčnosť, reálnosť dnešného sveta a ukazuje pohľad na dané situácie. Nepremeškajte preto premiérové časti tohto jedinečného slovenského seriálu už od 1. augusta na JOJke!

Autor: Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora