Simona z Reštartu reaguje na drsné hejty na internete: Otvorene o alkohole aj o matke!

Tmavovláska si nedala servítku pred ústa.

Po odvysielaní druhej časti Reštartu, v ktorej sme spoznali sympatickú Simonu, sa na sociálnych sieťach spustila obrovská vlna kritiky. Tá bola adresovaná práve usmievavej tridsiatničke. Hŕstka ľudí totiž považovala za najväčší problém fakt, že nebola obézna, a preto vraj nemá v šou čo hľadať. Hoci nechceme nikomu upierať právo na svoj názor, realitou je, že hejt nie je názor.

Zdroj: TV JOJ

Druhým faktom je, že Reštart nie je šou o chudnutí. Reštart je šou, ktorej cieľom je zmeniť účinkujúcich komplexne, to znamená po fyzickej, psychickej a aj zdravotnej stránke. A to sa u Simony podarilo dosiahnuť so stopercentnou úspešnosťou. „Za posledné roky boli podobné formáty iba relácie o chudnutí veľmi obéznych ľudí. Výzva na účasť v Reštarte bola postavená na potrebe zmeny v živote, nie na chudnutí, a preto nás táto výzva zaujala. Pretože pre nás bola najdôležitejšia zmena postoja k životu. Veľa ľudí sa vyjadrilo, že: „Načo potrebuje Simonka schudnúť, keď nemá nadváhu?“. ÁNO, ľudia majú pravdu, schudnúť nebola priorita tejto zmeny. Prioritou bola pomoc so zmenou životného štýlu. Každodennou výhovorkou mnohých ľudí, vrátane nás, je/bolo, že nie je čas stravovať sa zdravo, nie je čas chodiť cvičiť, prosto nie je čas na zmenu. Radšej povieme: „To nejde, to sa nedá“.  Vďaka zapojeniu sa do tejto relácie sme sa presvedčili o tom, že výhovorky sú naozaj len slabosť ľudí rozhodnúť sa pre zmenu. Reštart nám ukázal, že správne plánovanie nám dovolilo zapojiť do nášho hektického života bez problémov cvičenie, nákupy aj varenie, bez toho, aby sme niečo vypustili. Všetko sa dá zvládnuť, keď sa chce a nájde sa správna cesta,“ povedala pre joj.sk samotná Simona.

​Na Facebooku sa však vyskytla aj ostrá kritika príležitostného večerného popíjania alkoholu. Neprajníci ju v komentároch dokonca vykreslili ako alkoholičku. Skôr než však niekto začne súdiť, mal by sa zamyslieť nad tým, že šou sa nakrúcala pol roka. Položme si preto otázku - koľkokrát si komentujúci zo sociálnych sietí za posledného pol roka dali pohárik vína či piva?Sme normálni ľudia, ktorí si občas  večer otvoria fľašku vína a po náročnom dni relaxujú. Rozhodne nie každý deň, ako to možno vyznelo. Sme presvedčení, že mnohí ľudia, matky si doprajú pohár vína rovnako. Ak si myslíte, že nie, tak sa len opýtajte okolia,“ skonštatovali Simona s partnerom Tomášom.

Takto vyzerá Simona aktuálne. Zdroj: archív S.V.

​​Samostatnou kapitolou sú komentáre týkajúce sa Simoninho vzťahu s matkou. Niekto má s rodičmi lepší vzťah, niekto horší. No treba brať do úvahy, že všetko má svoju príčinu. „Simonka vyrastala sama s bratom a mamou, bez otca. Jej vzťah s mamou bol, aj je, tým pádom veľmi úzko spätý. Niet sa teda čo čudovať, že jej tak záleží na názore svojej mamy, ktorú nadovšetko miluje. Reštart pozitívne zasiahol nie len Simonku, ale aj jej celú rodinu a okolie,“ vysvetlil Tomáš. Búrlivé komentáre oboch veľmi ranili, no napriek tomu ostávajú nad vecou. „Je naozaj ľahké kritizovať a hodnotiť človeka podľa materiálu vtlačeného do krátkeho príbehu. Nikto nie je dokonalý a nikto nemá právo súdiť iného, keď ho nepozná. A hlavne nie s aroganciou a urážkami,“ dodala Simona. Možno by nebolo na škodu veci, keby sme začali byť navzájom chápavejší, empatickejší a keby sme ľudí okolo seba prestali toľko súdiť. Lebo ako sa hovorí: Súdiš, budeš súdený.

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Reštart