Renáta Názlerová si z kíl navyše ťažkú hlavu nerobí: Ako je na tom s chudnutím teraz?

Dôležitejšie je pre ňu niečo úplne iné.

Neodmysliteľnou súčasťou obľúbenej mamičkovskej relácie Supermama je jej moderátorka Renáta Názlerová. Televízna prokurátorka, spisovateľka a moderátorka bojuje už celé roky s kilami navyše, a minulý rok poriadne pritvrdila. Za všetko mohla nepríjemná udalosť v rodine. Jeden z jej členov sa stal účastníkom vážnej dopravnej nehody a zostal odkázaný na pomoc iných. Práve to bol hlavný motív, prečo sa rozhodla ubrať z ručičky na váhe. Podarilo sa jej vtedy zhodiť až úctyhodných 25 kíl.

 

Aká je situácia teraz? Ako nám Renátka priznala, váhu po schudnutí sa jej nepodarilo úplne udržať na nových hodnotách. “Nazvime to tak, že je ešte čo vylepšovať. Ale niečo z toho, čo nabrala späť, som zas zhodila. Je to v poriadku. Myslím, že chudnutie nemá byť dominanciou nad mojím životom, má byť jeho integrickou súčasťou a aj je,“ hovorí Názlerová, podľa ktorej neexistuje zaručený recept na chudnutie. Na niekoho viac zaberajú diéty, na iného zas skôr šport.  „Ak chce niekto naozaj schudnúť trvalo, má si nájsť svoj zmenený životný štýl, ktorý je schopný potom uplatňovať. Nerobím to z dôvodov komerčných, že chcem byť krajšia a atraktívnejšia. No som si vedomá toho, že ‚značná nadhmotnosť‘ musí mať nejaký dopad na zdravie človeka. Pokiaľ s tým niečo môžem robiť, prečo by som to neurobila,“ pokračuje Názlerová.

 

Zdroj: TV JOJ

Renáta však dnes už zo svojej váhy vrásky na čele nemá. Naposledy ju to trápilo ešte v detstve, keď sa jej rovesníci posmievali. To však vždy aj tak raz-dva vyriešila po svojom a už sa radšej nikto na jej adresu neozval. „Po tom, ako som dotyčného zbombovala, si to už nikto nedovolil. Ale ako dieťa som to, samozrejme prežívala,“ hovorí supermama Názlerová, ktorá si na druhej strane nevie predstaviť samú seba ako 60-kilovú osobu. „Podľa mňa by mal byť človek spokojný sám so sebou, lebo každý sme niečo dostali – nejakú výbavu. Človek by mal vedieť tieto karty prijať a hrať s nimi najlepšie, ako sa dá. Keď raz niekomu príroda nadelila viac alebo menej, no a čo? Kvalita života závisí od iných parametrov. Ak niekto súdi len podľa toho, ako vyzerá, pre toho človeka je to dôvod na to, aby sa zamyslel,“ uzatvára Názlerová.

Sledujte reláciu SUPERMAMA vždy v piatok o 8:20 na JOJke!