Radostna novina

Radostná novina (Alebo nie?)

Ako ste o dvoch čiarkach na tehotenskom teste povedali partnerovi?
Romantika ako z filmu
“Predstavovala som si to takto: Keď zistím, že som tehotná, určite mu to hneď nepoviem... Počkám si na prvý ultrazvuk, urobím super večeru pri sviečkach a ako dezert dostane môj muž prekvapenie v podobe malého darčeka. Ultrazvuku, samozrejme,” zdôverila sa nám Katka. A ako to nakoniec dopadlo? “Nevydržala som to! Zavolala som mu do práce, vytiahla som ho z dôležitej porady a povedala som mu to do telefónu... Nebolo to romantické, no nevedela som sa dočkať,” priznáva.
Presne takýto býva scenár, ktorý pozná väčšina žien. Plánujú si, ako originálne svojmu partnerovi oznámia, že sú tehotné. No nevydržia a okamžite za ním bežia, prípadne píšu sms-ky či telefonujú. “Ja som to urobila tak, že som odfotila tehotenský test a poslala som mu to ako MMS,” hovorí Janka.
O niečo originálnejšie oznámenie radostnej novinky poňali tieto dámy. Jedna darovala manželovi fotografiu bábätka v obálke s predpokladaným termínom pôrodu. “Povedala som mu, že sa musíme vážne porozprávať, po práci sme sa stretli v reštaurácii. Bol v strese, že čo chcem riešiť. Tvárila som sa vážne a dala som mu obálku. Keď ju otvoril, tak sa originál rozplakal, samú ma to prekvapilo,” rozpráva Mária.
“S manželom sme to zistili spoločne, takže prekvapenie sanekonalo. No rodine sme to oznámili veľmi orignálne. Na Vianoce sme im do darčeka dali iba oznam, že v tento dátum sa stanú babkou a dedkom. Skoro zinfarktovali, no boli šťastím bez seba,” prezrádza návod, ako ušetriť na vianočných darčekoch Ivana.
(Ne)Milé prekvapenie
Nie vždy je zistenie, že čakáte dieťa milou novinou. Mnohé ženy sa ocitli v situácii, kedy oznamovanie tehotenstva bolo pre ne skôr zložitou záležitosťou. Svoje o tom vie aj Monika.
“Vieš, ako som ti hovorila, že tesne pred menštruáciou si nemusíme dávať pozor, lebo už mám dávno po ovulácii? Nebola to tak celkom pravda...” hovorí o prekvapení v podobe druhého tehotenstva Karolína. S manželom už mali doma malé, 18-mesačné dievčatko a s druhým bábätkom ešte chceli chvíľu počkať.
“Manžel z toho nebol veľmi nadšený, po pravde, ani ja nie. Vedela som, čo nás čaká. No samozrejme, že by som nikdy neurobila nič radikálne. Aj tak sme túžili po dvoch deťoch.Hoci to prišlo o čosi skôr, teraz už sme radi, že to máme za sebou,” dodáva.
“Moja dcérka mala iba tri mesiace. Dojčila som ju, bola som krátko po pôrode, a preto som si myslela, že nemôžem otehotnieť. Raz v noci, sa mi zdalo, že cítim v brušku pohyby. Manžel mi povedal, že už mi z toho materstva asi šibe... Keďže som od pôrodu ešte nemala menzes, tak som to neriešila. Až keď som navštívila gynekológa, keď som si chcela dať predpísať antikoncepciu, tak mi povedal. Pani, ale veď vy ste tehotná a vyzerá to na štvrtý-piaty mesiac! Skoro som odpadla... Vedela som, že manžel druhé dieťa nechce a vlastne,bolo to príliš skoro aj na mňa. Jeho reakcia bola veľmi negatívna, nechcel “to” druhé dieťa a rozčúlilo ho, keď som mu povedala, že na interrupciu je už neskoro... A tak sa s tým musel jednoducho zmieriť. Samozrejme, že obe svoje deti milujem a neľutujem, že ich mám,” hovorí o neľahkej situácii, ktorá napokon dobre dopadla Mirka.