Sklár, Skrúcaný, Topoľský a Adamec  - Supermama

Skrúcaný opäť otcom? Nechám to na osud

Akí sú otcovia herci Igor Adamec, Pavol Topoľský, Štefan Skrúcaný a Peter Sklár?

„Deťom treba ukázať, že im dôverujeme, ale treba si preveriť, či dôveru nesklamali,“ hovorí herec Pavol Topoľský. Ešte sa mu nikdy pritom nestalo, že by ho jeho štyri deti sklamali. Výchova je však predovšetkým na jeho partnerke. Ako herec je totiž často na cestách, ale ak má čas, rád sa venuje najmladšej dcére, aj vnučke: „Vnučka je o pol roka staršia ako dcéra, ale v oslovovaní nemajú chaos, že pre jednu som dedo a pre druhú otec.“ S prebaľovaním problém nemá rovnako ako herec Igor Adamec. Ten ho mal však dokonca zakázané. Prezradil, že keď boli deti v útlom veku, žena ho dokonca nemala rada. „Nemala totiž rada, keď som sa motal v priestore, kde sa pohybovala ona,“ objasnil.
 
„Deti sú jediným zmyslom života a keďže necítim pach, nerobilo mi problém ich ani prebaliť,“ zamýšľa sa Štefan Skrúcaný. Či sa opäť ešte stane otcom, je podľa neho ťažké predpovedať: „Nechám to na osud.“ Zastáva však názor, že deti by nemali mať deti. Horúce chvíľky mu pripravili novinári, ktorí v rámci žartovania narafičili situáciu, že jeho syn čaká prírastok. „Vtedy som vypil asi pol litra minerálky a musel som to predýchať, kým som zareagoval.“
 
Mnohými ťažkými situáciami si prešiel aj herec Peter Sklár. Po rozvode vychovával dvoch synov sám. Teraz majú už 16 a 15 rokov. „Pomohli mi najbližší, ale uvedomujem si, že deti veľmi rýchlo vyrástli.“ Vyžadovalo si to aj väčšiu námahu, postarať sa o deti po finačnej stránke sám. „Ale netvárme sa, že nemáme.  Aj keď niekedy je pre dieťa lepšie vyrastať v miernom nedostatku,“ doplnil Števo Skrúcaný. Spoločne sa pritom zhodli, že si vážia každú ponuku, či už ide o hereckú úlohu, dabing, alebo moderovanie. „Moja dcéra nemá dva mercedesy, ale len jeden. Na dovolenky nelieta súkromným lietadlom, ale bežnou linkou. Sú predsa rodiny, ktoré majú aj sedem – osem detí a zvládajú to,“ skonštatoval s úsmevom na záver Pavol Topoľský. Pritom priznal, rovnako ako Števo Skrúcaný, že prvé deti neboli plánované, ale v súčasnosti z nich majú o to väčšiu radosť.