Richard Čanaky alias Zahrajko

Richard Čanaky alias Zahrajko: Užívame si úspech u detí

Obľúbený "Zahrajko" je sám otcom troch detí a užíva si svojho najmladšieho syna.
Zelená károvaná košeľa, zelené monterky, farebné ponožky, gitara. Kto to je? No predsa, Richard Čanaky alias Zahrajko – obľúbeá „postavička“, ktorá rozveselí a roztancuje každé malé dieťa.

Prečo ste sa nazvali Zahrajko?

Zahrajko je preto Zahrajko, lebo stále hrá. Spievanka viac spieva, Zahrajko viac hrá. Takže tak.

V reálnom živote máte tri deti, zúčastňujú sa niekedy vašich koncertov a projektov?

Sú na všetkých Dvd-čkach. Mária svoje deti ako mamina nosí so sebou častejšie. Ja svoje deti občas vezmem na koncert, no úprimne o ne už toľko nestoja, lebo sú staršie. Keď boli menšie, tak ich to bavilo viac, teraz už majú iné záujmy.

Ako vnímate fakt, že ste pre súčasné deti stelesneným idolom?

Užívame si to. Vidíme, ako to všetko deti vnímajú. My sami nevieme, ako sme sa do toho celého dostali, no sme radi, že to funguje. Chceme sa vžiť do toho ich detského sveta.

Ako na vás deti reagujú? Vždy sú reakcie pozitívne alebo majú občas aj strach?

Niekedy, keď sa ideme fotiť, sa niektoré detičky rozplačú. Akoby dostali nejaký šok a neveria, že sme skutoční. Ale stáva sa to len pri celkom malých detičkách. Tie väčšie si to naopak naplno užívajú a sú šťastné, že nás vidia. Samozrejme niekedy sa stane, že zamrznú a nevedia, čo pri osobnom stretnutí povedať alebo urobiť, hoci od rodičov vieme, že nás „zbožňujú“. Ale iste to nie je strach, skôr len nová skúsenosť.
Ako tatinkujete, stíhate?

Najviac si teraz užívam tretieho syna, ktorý má dva a pol roka, keďže som častejšie doma. S ním mám krásny vzťah. Tí starší majú strašne veľa krúžkov a povinností v škole, tak s nimi je hlavne maminka.

Spievanka a Zahrajko sa pri práci stretávajú často, máte chuť sa stretávať ešte aj v súkromí?

Je to také prirodzené. Bývame v Bratislave v jednej štvrti a boli sme spolu aj na dovolenke. Ale je to vyvážené, pracujeme spolu, ale niekedy sa v lete aj dva mesiace nevidíme. Ponorka u nás ešte nenastala a nemáme žiadny problém, našťastie.