Štefan Skrúcaný v Supermame

Štefan Skrúcaný v Supermame: Ďalšiemu dieťaťu sa nebráni

Herec je otcom troch detí. Exkluzívne pre Supermamu prezradil, či s svojou súčasnou partnerkou plánuje ďalšie.

Obľúbený herec z Paneláku momentálne žije vo svojom treťom vzťahu – s moderátorkou Erikou Judínyovou. Plánujú aj spoločné potomstvo?!

Máte tri deti, koľko majú rokov a čím vám robia radosť?

Linda, Tomáš a Lukáš. Linda má tridsať rokov, je to dcéra z môjho úplne prvého manželstva. Sám som mal dvadsaťjeden, keď moja vtedajšia priateľka otehotnela. Tak sme sa zobrali, ako to bývalo vtedy dobrým zvykom. Aj keď naše manželstvo trvalo len tri roky, dodnes neľutujem, pretože Linda mi robí radosť a mám dobrý vzťah aj s jej mamou.

Linda vyštudovala manažment, marketing, sociológiu. Štyri roky študovala vo Francúzsku v Ex Provance a vysokú školu skončila v Chicagu. Dnes pracuje v reklamnej agentúre. Vyzeralo to aj tak, že zostane v Spojených štátoch, ale rodina ju napokon dotiahla naspäť. Teraz je tu, ale pri deťoch dnešnej generácie sa nikdy nevie, či to tak aj ostane.

Synovia sú na tom ako?

So Zuzkou Tlučkovou mám dvoch synov. Starší syn Tomáš má 25 rokov, študuje na Vysokej škole manažmentu v Bratislave. U neho je markantné, že nechce pokračovať v šľapajach svojich rodičov. Je skôr uzavretý, aj keď priateľský, ale určite by nechcel robiť podobné – extrovertné povolanie ako my.

Akým smerom sa vydal váš druhý syn?

U Lukáša je to evidentnejšie. U neho som dokonca presvedčený, že má veľký talent. Ale má negatívny príklad z povolania svojich rodičov. Teda vie, že ľudia v tejto brandži sú dnes pod drobnohľadom, že sú verejným majetkom, nedobrovoľne. Pranierovaní za každý nezmysel. U nás sa aj akákoľvek pozitívna informácia sprostredkuje najskôr ako negatívna.

Čiže Lukáš to vidí a aj tým dosť trpel, keď sa naše súkromie prepieralo v médiách. Napriek tomu, že si myslím, že je veľmi talentovaný, sa trochu zľakol a nerozhodol sa pre herectvo v prvom pláne. Hoci nie je ďaleko, študuje masmediálnu komunikáciu v Bratislave, a nie je ešte úplne isté, čomu sa bude venovať v budúcnosti. V septembri bude mať dvadsať rokov. Je to teda ešte otvorené. Možno by mi to bolo aj ľúto, keby nerobil herectvo, hoci viem, že je to čím ďalej, tým neľútostnejšie a čoraz ťažšie sa  v našej brandži presadzuje. A prestáva to byť o talente a kvalite, ale o tom, či niekto zaujme, či spraví nejaký škandál...

Majú vaše tri deti dobrý vzťah s vašou súčasnou priateľkou Erikou Judínyovou?

Poznajú ju vo všeobecnosti a musím povedať, že s ňou majú dobrý vzťah. Berú ju a dokonca si majú čo povedať aj mimo mňa, a to mi v zásade robí radosť. Ja sa celkovo snažím, aby všetci moji blízki boli v pohode, aby neexistovalo žiadne napätie. Všetci vieme, že snáď neexistuje rodina, ktorá by nemala žiaden problém. Každý niečo rieši. Raz to je lepšie, raz horšie. Ja chcem veriť, že už to bude len lepšie vo vzťahoch s mojimi deťmi a, aj keď to možno znie úsmevne, aj s manželkami. Je to množné číslo, ale nie až tak množné na to, aby som vedel, že sú to osoby, ktoré mám veľmi rád. A vždy ich rád mať budem a budem si ich vážiť.

Erika zatiaľ nemá deti, necháte sa ešte nahovoriť?

Je mi jasné a akceptujem, že základné právo a pocit každej ženy je mať svoje dieťa. Určite to inak nie je ani u Eriky. Ale netlačíme na pílu, čo má prísť príde. Nechávame to na prírodu. Nevylučujem to, ale nič nepotvrdím.

Aké sú vaše momentálne projekty?

Okrem Paneláku robím hudobnú produkciu, dabing a venujem sa moderovaniu väčších akcii, či eventov, tak ako všetci v šoubiznise. Z toho v podstate žije väčšina mojich kolegov spevákov. Momentálne nerobím v divadle, hlavne kvôli dobrej ponuke. Ja som už starší chalanisko na to, aby som dvakrát prešiel cez javisko za večer... Keď už, tak nejakú hlavnú postavu, trebárs ako som v minulosti hrával na Novej scéne v ére veľkých muzikálov. Pokiaľ taká ponuka nepríde, tak uprednostním voľný večer s partnerkou...

Známi ľudia využívajú svoje meno aj iným spôsobom, otvoria si kaviareň, založia módnu značku... Nemáte takéto aktivity?

Nie, myslím si, že umelci by mali podnikať. Odstrašujúce príklady mám medzi mnohými dobrými kamarátmi. Dali sa na podnikanie a bola to vysoko stratová záležitosť. Ja sa skôr držím svojho remesla a keď niečo, tak by som možno využil svoje kontakty a priateľov. Niekedy stačí spojiť dvoch dobrých priateľov, ktorí niečo zmysluplné vymyslia, a keď z toho zostane na kávu, tak sa poteším.