Luberdová so synom - TOP STAR

Luberdová: Jej najväčšou oporou je paradoxne exmanžel

Známa modelka a najnovšie aj moderátorka magazínu TOP STAR má s bývalým manželom lepší vzťah po rozvode.

Vicemiss Slovensko 2003 a druhá na MISS Europe Miroslava Halmi-Luberdová si ako matka určite prežila peklo. Jej synovi totiž v 18 mesiacoch diagnostikovali leukémiu. Nasledovala komplikovaná liečba, ktorá si svoju daň vyžiadala aj na Mirke. Dnes už sú našťastie obaja z najhoršieho vonku a malý Riško začína vystrkovať rožky. "Prišla jar a my máme raj na zemi. Konečne môžme chodiť von, pretože cez zimu sme boli stále zavretí doma. Paradoxne, mne to vadilo viac ako Riškovi, ktorý sa tomu úžasne prispôsobil. Teraz môže chodiť medzi deti, ktoré má veľmi rád. Najradšej sa hrá s lietadlami, podľa mňa z neho bude pilot, pretože doma máme asi 7000 lietadiel. A on ich všetky pozná podľa typu," prezradila v dnešnom vydaní relácie Supermama.

Renáta Názlerová si ju do štúdia zavolala nielen ako matku a modelku, ale aj ako novú kolegyňu. Mirka je totiž nováčikom v moderátorskom tíme magazínu TOP STAR: "V tejto brandži som nováčik a stále mám rešpekt. Predpokladám, že diváci sa na mne určite občas pobavia. Viac sa teraz môžem venovať aj modelingu." Pri starostlivosti o syna jej na pol dňa pomáha jedna pestúnka, ale nie je s ním každý deň. V ostatnom čase je s ním Mirka alebo Riškov otec. "Môj exmanžel je mojou najväčšou oporou. Hoci sme sa rozviedli a mne potom tri mesiace nebolo najlepšie, teraz máme krásny vzťah. Venuje sa synovi, vzdal sa svojich koníčkov a kamarátov, podľa niektorých známych sme na tom vraj lepšie ako po desaťročnom manželstve," usmiala sa šarmantná modelka.

Napriek tomu, že s Riškovou chorobou si pretrpela veľa, ani po synovom vyliečení nechce na leukémiu zabudnúť. Venuje sa charitatívnym projektom podporujúcim boj proti tejto zákernej chorobe a napísal úspešnú kuchársku knihu venujúcu sa zdravej výžive navarme si zdravie. A hoci má popri starostlivosti o dieťa na práci ešte dosť veľa, už začala s prípravou druhej knihy: "Píšem druhý diel, pretože si myslím, že je naozaj dôležité, čo dávame do svojho tela!"

Najnovšiu epizódu relácie Supermama, v ktorej okrem Mirky Luberdovej uvidíte aj modelky Annu Amenovú, Ivanu Christovú a Silviu Lakatošovú, si môžete už teraz pozrieť v ARCHÍVE.