Pavol Topoľský

Pavol Topoľský: S prebaľovaním nemám problém

Údržbár Cinege zo seriálu Panelák má doma dve dcéry. Jeho predstaviteľ Pavol Topoľský ich má až štyri! Dokonca má aj jednu vnučku.

Máte štyri dcéry a vnučku, viete koľko má ktorá rokov?

Rozpätie je obrovské, lebo najstaršia má 29 rokov, ďalšia šestnásť, tretia štyri a pol, štvrtá dva a pol roka. A vnučka Laura má tri roky, teda je o pol roka staršia ako moja najmladšia. (smiech)

Aké darčeky im kupujete na Vianoce, k narodeninám? Stíhate riešiť to, čo majú rady, čomu sa venujú, alebo to nechávate na manželku?

Najstaršej to už neriešim, to sa vždy dohodneme nejako finančne a kúpi si, čo ona chce. Tak isto to riešim aj s tou šestnásťročnou, nebudem jej vnucovať niečo, čo by nepoužila. A tým mladším, to rieši väčšinou žena, sú to také detské veci, hračky.

Dobre vychádzate aj s bývalými partnerkami. Keď sa stretnete, nemáte problém byť všetci pokope...

Je to tak. Väčšinou sa stretávame na spoločných rodinných akciách. Keď sa dcéra vydávala, tak je logické, že tam zavolala aj otca a my s bývalou ženou nemáme problém s komunikáciou. Keď som mal päťdesiatku, tak som ju tiež zavolal, aj na krstinách sme sa stretli. Keď má zať, alebo dcéra narodeniny, tak nemáme problém sedieť vedľa seba a byť tam spolu s partnermi. Však o nič nejde.

Ako sa zapájate do starostlivosti o najmladšiu dcéru, zvykli ste ju napríklad ako bábätko kúpať?

To bol môj koníček, ja som s prebaľovaním a kúpaním dieťaťa problém nemál. Pre mňa bol skôr problém, keď začala jesť tuhú stravu. Od kúpania, cez prebaľovanie po kočíkovanie, to som ovládal a bavilo ma to.

Okrem Paneláku, kde hráte Cinegeho, kde vás možno ešte vidieť?

Hosťujem na Novej scéne v troch predstaveniach - Ôsmy svetadiel, Cigáni idú do neba a v študentskom predstavení Hair. Bývalé divadlo West v Istropolise, respektíve Gedur, prevzalo našu hru Mandarinková izba. A v Štúdiu L+S hrám v inscenácii Opačné pohlavie.

Chceli by ste vlastnú večernú šou v rádiu?

Ale nie, to sme len raz tak srandovali, že by sa zišla taká echt nočná šou a´la Frasier, vyložene si z toho robiť vrtuľu. Snáď to niekedy vyjde, ale vyslovene len ako sranda. Ale, žeby môj sen bolo robiť takúto šou, tak to nie.

A máte nejaký nesplnený sen?

Mňa už život naučil. Jediný môj sen je, aby celá moja rodina bola zdravá. Ostatné príde-príde, nepríde-nepríde.