Ivana Christová

Ivana Christová: S dcérou jednám odmalička ako s dospelou

Bývalá československá misska a podnikateľka Ivana Christová nastolila doma disciplínu!
Koľko má rokov vaša dcéra?
Danielka má 19 rokov.
takže obdobie puberty už je za vami...
Myslím si, že je už dávno za nami.
Aké to bolo?
Danielka je, bola a bude dobré dieťa. My sme museli byť obidve veľmi disciplinované. Tým, že som sa starala o rodinu sama, tak musela byť nastolená disciplína. Vždy som jej veľmi otvorene rozprávala čo riešim, ako to riešim. Samozrejme všetko záviselo od veku, v ktorom sa práve nachádzala, takže som ju nezaťažovala. A ani som nikdy nemala pocit, že mala extrémnu pubertu. Možno v období okolo jedenástich rokov, keď som jej niečo povedala, tak to urobila, ale dupla si nôžkou. To bol jediný výraznejší prejav. 
Ako ste zvládli veci ako prvé rande, prvý sex a prvá cigareta?
Úplne v pohode, všetko. Hlavne teraz má už devätnásť, je to dospelý človek, hoci mám pocit, že je navždy ostane dieťaťom, no to má asi každý rodič. Hovorila som jej: „Čokoľvek zažiješ, čokoľvek sa ti stane, aj keď si myslíš, že je to zlé, vždy mi to musíš povedať, spolu to vyriešime. Toto je vždy tvoje zázemie!“ Odmalička som sa s ňou bavila ako s dospelým človekom. 
To môže byť univerzálna rada pre rodičov.
Nemyslím si, že je správne držať deti stále "v suchu", ako v bavlnke. Potom sú v šoku zo života. Ja som sa snažila byť vždy otvorená, samozrejme s ohľadom na jej vek. Na otázku: „Prečo ste sa rozišli s ockom?" – „Lebo nemal rád nášho psíka." To bolo vtedy, neskôr sa to vysvetľovalo. Dávať všetko úmerne veku, nemožno deti zaťažovať.
Čomu sa teraz Daniela venuje, čo ju baví?
Robí so mnou kozmetiku, venuje sa stylingu. A teraz ide na vysokú školu, na kulturológiu. 
A čomu sa venujete vo firme vy?
Dlhé roky pracujem pre kozmetickú spoločnosť, kde som nezávislou obchodnou riaditeľkou. Mám pod sebou päťsto-šesťsto ľudí, ktorých vediem. 
To je dosť!
Áno, to je dosť. A radím ženám, ako sa o seba starať, ako sa udržiavať. Ako byť krásnou, ako si spôsobovať radosť a tešiť sa zo života. Toto učím aj moju dcéru, aby dokázala raz byť finančne nezávislá. Okrem toho robím akcie a podujatia na kľúč. Mám agentúru na organizovanie kultúrno-spoločenských podujatí. A takisto mi Danielka pomáha vo veľkej miere aj s mojou charitou.
Čomu sa venuje charita?
Onkologicky chorým deťom.
To, čo ti život dal, istým spôsobom vraciaš v tejto podobe...

Určite. Už je to skoro dvadsať rokov.