Anna Amenová

Misska Anna Amenová: Túžim sa iba poriadne vyspať...

Do jedného roka sa stala dvojnásobnou matkou. Ako zvláda svoje dve malé dcérky a po čom najviac túži bývalá Miss?
Prezraď nám, aké veľké sú tvoje dievčatá a ako vyzerá váš deň?

Staršia má rok a sedem mesiacov, druhá sedem mesiacov. Mladšia vstáva asi o pol šiestej, v noci je pritom dva-tri razy hore, dávam jej ešte mliečko. Ale už nedojčím. Staršia Nikolka vstáva o pol siedmej. Ale tiež papká v noci, takže som hore aj v noci, som vlastne non-stop nevyspatá. A aby mladšia nezobudila staršiu, tak ju ráno nosím na rukách.

To máš dobrý zaberák!

A to je len začiatok. O ôsmej-deviatej ráno už musíme ísť von. Zoberiem ich do dvojkočiaru a ideme na ihrisko, pieskovisko, na preliezky. Za deťmi, lebo Nikolka má veľmi rada deti.

Ako sa obliekaš na ihrisko, si výstavná mamina?

Preboha nie! Ja mám veci v Nikolkinej izbe, takže, čo je vyložené, to si dám. Niekedy nestihnem ísť ani do skrine. A balerínky. Tento rok som mala asi trikrát podpätky, ani chodiť v nich neviem.

Ako si teda zvládla Missku?

Vtedy som mala obdobie, že by som išla v podpätkoch aj psa venčiť. Teraz mi to vôbec nehrozí a som rada, že si stihnem niekedy aspoň narúžovať pery.

A nechýba ti to niekedy?

Pri prvej dcérke som mala vnútorný pocit, že o niečo prichádzam, že tam a tam by som chcela ísť. Teraz už nie. Teraz mám len jedinú túžbu: poriadne sa vyspať!

Dokážeš si užívať jednoduché veci?

Áno. Keď niekam idem, tak sa z toho veľmi teším. Kedysi som to tak nepociťovala.

Pošťastí sa ti niekedy ísť večer von?

Nie. My veľmi von nechodíme. A keď tak, som rada, že som z mužom a ideme do kina.

Dovolenku plánujete?

Chceme ísť s deťmi, ale iba niekam autom. Najprv sme chceli ísť lietadlom, ale známi a doktorka mi to neodporučili, že je to pre deti do troch rokov nebezpečné. Pri odlete a pristávaní sú tam veľké tlaky. Vlani sme boli s malou v Taliansku, to som bola ešte tehotná. Bolo to fajn, veľmi sa jej páčilo.

Vyzeráš super. Máš za sebou dve tehotenstvá, ako si to odniesla postava?

Priznám a, že mám trošku natiahnutú pokožku, pretože som pribrala 30 kíl, čo sa mi pred tým nikdy nepodarilo pribrať. Mohla som sa hocijako stravovať, nikdy som nepribrala nejako extra.

Keďže vyzeráš naozaj výborne, si chodiaca nádej pre všetky ženy, čo pribrali tridsať kilogramov...

Samozrejme. Len ja som sa vtedy učila na štátnice. Bola som iba doma s bruškom a papala som. Strašne mi chutili malinovky, všetko sladké a nezdravé veci. Veľmi veľa som zjedla, veľké množstvá. Pozerala som sama na seba, koľko sa do toho tehotenského bruška zmestí. Po pôrode som mala 70 kíl a o tri mesiace potom 58 kíl. A nesnažila som sa nijak. Nespala som poriadne, tak neviem, možno je to tým. Samé to odišlo a neriešim to.

Máš šťastie.

Aj deti mám stále na rukách, chodím a behám za nimi. A veľa chodím von s kočiarikom, aby som jednu uspala a utekala za druhou. Sme 5-6 hodín denne vonku.

Pracovné ponuky odmietaš?

Absolútne. Deti sú teraz jediná moja práca, na ktorú sa sústredím. A to je to najviac, čo im môžem dať, že sa im budem venovať. Aj škôlku by som chcela riešiť až od troch rokov. Ideálne štátnu, chcem, aby zažili to, čo ja. Nechodím napríklad ani na obedy, keď ma niekto volá. Deti sa mi tam nezahrajú, tak idem skôr na obyčajné pieskovisko, preliezky. Aby sme boli vonku, aj my sme boli s maminou vždy vonku.

Si obetavá mamina...

Nechcem to tak nazvať. Pretože všetky maminy, keď majú dieťa, nemyslia len na seba. Človek nemôže byť egoista. Na deťoch vidieť, keď sa im človek venuje. Sú spokojnejšie. Aj keď mám pocit, že mladšej nedávam to, čo by som dávala, keby bola sama. Niekedy mi je to ľúto, ale na druhej strane vidím, že sa musia deliť.

Sú takmer ako dvojičky, je medzi nimi presne rok, nežiarlia na seba?

Najprv to tak nebolo. Ale teraz mám niekedy pocit, že staršia žiarli. Musí poslúchať, keď máme bábätko a samozrejme niekedy nestíham. Keď malú kŕmim, tak staršiu zavolám k sebe, keď behá. Bojím sa, aby nespadla. Bývame ešte v byte a nie je prispôsobený pre deti, čo je nevýhoda.

Plánujete rodinný dom?

Áno, plánujeme. Ale zatiaľ je to len sen.