Silvia Lakatošová

Silvia Lakatošová: Syn túži po sestričke

Šesťročný syn riaditeľky súťaže krásy a bývalej Miss Silvie Lakatošovej zbožňuje krásne dievčatá. Nečakane...
Máte syna Christiána, koľko má rokov?
Má šesť.
Čo momentálne riešite, pôjde do školy?
V septembri, ale to ho ešte netrápi. Riešime teraz zvieratká, vtáctvo. To miluje. Už vie, že za výsledky v škole, ktoré bude mať budúci rok, som mu sľúbila papagája. Tak dúfam, že ho to dovtedy prejde...
Takže má rád prírodu?
Absolútne. Má nahraté všetky možné prírodopisné dokumenty. Všetko pozná. Boli sme v ZOO vo Viedni a rad za radom nám menoval všetky zvieratá. 
A čo svet, v ktorom žijete vy ako riaditeľka súťaže krásy, ako tú bublinu okolo vás vníma? Chodí s vami na cesty?
Vždy mu tým pohrozím. „Keď sa nebudeš správať, nebudeš dobrý, nepôjdeš za babami!" To je pre neho najväčší trest, keď nemôže ísť s nami na sústredenie, alebo na výlet, alebo že nemôže dievčatá vidieť. Keď sa správa dobre, tak je ako ryba vo vode. Pohybuje sa medzi nimi, vyzvedá a potom mi príde povedať také veci, ktoré sa od nich ja nedozviem. Je to taký malý zvedavec. A vždy sa tak nejako polozamiluje a povie mi: „Maminka, táto sa mi páči a keď nevyhrá ten mercedes, tak ani nechoď domov!" Ale vníma to tak, že je to moja práca. Vždy je to tak dva-tri týždne do roka a zvyšok sa venujem jeho záľubám, čiže jemu. 
Je Christian typický jedináčik? Netúži po súrodencovi?
Nemyslím si, že je typický jedináčik, lebo ho vediem k tomu, aby sa dokázal rozdeliť. Keď ho napríklad berieme na cesty, tak vláčim sedem-osem tričiek, darčeky učiteľkám, kvetinky, sponky, gumičky babám. On je taký: „Maminka, ja musím niečo kúpiť spolužiakom." No a po súrodencovi túži tiež...
Chcel by radšej sestričku ako bračeka?
Momentálne áno. S kým sa aktuálne kamaráti, tak toho chce. Teraz je to sestrička. 
Ako sa pripravujete na jeho školské povinnosti?

Priznám sa, že budem čerpať viac energie cez leto, aby som mala nervy na september. Jemu, keď sa niečo raz nepodarí, tak je z toho na nervy. Chce byť všade prvý, dobre to urobiť. Chodí na atletiku, tam je vynikajúci, ale keď náhodou nevyhrá a je druhý, tak je z toho smutný. V rámci učenia ho musím namotivovať. Už rok chodíme k špecializovanému pedagógovi, ktorý ho pripravuje na to, čo sa v škole robí. Tak už asi tuší.

Takže je to veľmi aktívne dieťa...
Dá sa povedať, že bol neposedný, ale motivujem ho a darí sa nám. „Keď chceš toto, musíš urobiť toto."  Musí si všetko zaslúžiť. Keď má obdobie neposlušnosti, tak mu siahame na to jeho najobľúbenejšie, čo sú rybičky, akvárium, knižky. Zoberieme mu to, alebo mu zakážeme jeho obľúbené veci. 
Ste asi veľmi prísna mamina...
To mi presne minule povedal! Opýtal sa, či aj na malé bábätko budeme takí prísni ako na neho, keď bude vymýšľať. Keď vymýšľa, tak sme prísni, keď nie, tak sme kamaráti.