Supermama - Celebritní starí rodičia

Ja som dobrá svokra, držím hubu a krok!

Akými starými rodičmi sú a budú Gizela Oňová, Oľga Feldeková, Boris Farkaš a Janko Lehotský?

„Vnúčatám by sme mali venovať najmä čas,“ hovorí známa repeťáčka Gizela Oňová, ktorá bola dokonca vo Švédsku prítomná pri pôrode svojej vnučky. V súčasnosti rada trávi čas v kuchyni, aby najmladším členom rodiny urobila radosť chutnými jedlami: „Vyváram im bryndzové halušky, zeleninové polievky, vypekám tortičky.“ Kulinárskemu umeniu naučila svoje deti aj vnúčatá, podľa Gizely Oňovej sú tak už pripravení do života. „Okrem toho som ich naučila ľudové piesne, s ktorými vyhrali mnohé súťaže,“ nezaprie v sebe speváčku s tvrdením, že je dobrá dvokra, lebo drží hubu a krok. 

Hudbu by nezaprel ani Janko Lehotský. Tvrdí však, že doma deťom ani vnúčatám nespieva. „Spieva si sám pre seba a oni keď chcú, tak prídu a čudujú sa,“ prezradil s úsmevom. Jedna z vnučiek si však cestu k hudbe už našla. Hrá na klavíri. „Ja jej však do toho nekafrem. Učiť niečo deti zhurta nemá zmysel,“ hovorí hudobník, ktorý sa venuje aj handicapovaným deťom. Podľa neho sú deti darom, svoje vnúčatá zabáva najmä nezmyselnými citoslovcami: „Prihováram sa im olja kutuha onha a oni sa smejú.“ 

Oľga Feldeková však upozorňuje pred otravnosťou, do ktorej môžu skĺznuť starí rodičia. Často totiž počúva, ako práve vnúčatá jej známych sú tie najúžasnejšie, preto sa snaží takýmto rozhovorom vyhýbať. „Babky môžu byť otravné. Hovoria, ako si vnúčik grgol...ja sa snažím o tom už nehovoriť.“ Tráveniu času s vnúčatami sa však nevyhýba. 

Starorodičovstvo ešte len čaká Borisa Farkaša. Jeho dcéra Kristína očakáva hneď dvojčatá. „S manželkou sa do ničoho nestaráme. Ak si deti prídu pre radu, tak poradíme. Ale stojíme trochu bokom, aby to neviedlo k rozvratu partnerstiev,“ upozorňuje. Otec Ondreja a Kristíny chváli nejamä ich kuchárske umenie. „Naučil som ich obidvoch výborne variť. Dokonca syn trávi večery v reštaurácii s kamarátmi, kde im dajú k dispozícii kuchyňu. Namiesto fetovania radšej varia,“ uzatvoril debatu.