Silvester

Ako silvestrovať s deťmi

Užite si zábavu!
Ak sa vám tento rok nepodarí vyraziť na silvestrovskú párty, alebo na bujarú spoločnosť nemáte náladu, pripravte si príjemný, rodinný Silvester spolu s deťmi.

Koniec roka je emotívnym momentom, ktorý môže pre vašu rodinu veľa znamenať. Najmä, ak ho prežijete v dobrej nálade a budete mať naň množstvo pekných spomienok nielen z fotografií. Ako si ho naplánovať a užiť naplno aj s vašimi ratolesťami?

Spoločenské hry namiesto rozprávok

Ak už máte staršie deti, ktoré sú schopné vydržať pri hrách ako Človeče nehnevaj sa!, Scrabble, rôznych kartových hrách alebo vedomostných hrách, určite bude zábava. Uvarte chutnú večeru, alebo spolu s deťmi ozdobte chlebíčky, pripravte ovocný šalát a kúpte detské šampanské. Vytianie fotoalbumy a pozrite si staré fotografie. Príjemne strávený večer môže potrvať až do polnoci a vaše deti si užijú ohňostroj. 

Čo s malými deťmi?

Tie mladšie zrejme do polnoci nevydržia, vy ich však môžete príjemne unaviť, zabaviť a uložiť do postele výnimočne o niečo neskôr, než obyčajne. A napokon si prípitok a ohňostroj užijete len s partnerom či priateľmi.

No ako zabaviť celkom malé detičky? Ideálne je vziať ich večer na prechádzku, ešte kým ich vonku nevystraší zvuk pyrotechniky. Vziať so sebou môžete prskavky, ktroré sú v rukách rodičov určite neškodné a deti rozptýlia. Navečerajte sa spolu, pohrajte sa, porozprávajte im o tejto výnimočnej chvíli. Po tom, čo ich uložíte do postieľky, urobte si romantickú chvíľku s partnerom.

Súkromný karneval

Ak milujete spoločnosť a zábavu a chcete u vás doma usporiadať oslavu, vystrojte deťom karneval! Či už v úzkom rodinnom kruhu, alebo aj tak, že pozvete priateľom s deťmi. Pripravte si masky, škrabošky, kostými, vyzdobte byt, pripravte občerstvenie, zapnite veselú hudbu a zábava sa môže začať. Zabavia sa namenší, malí aj veľkí.

Guľovačka na horách

Keď Silvester trávite v horách, v útulnej chatke a okolie je krásne a zasnežené, určite si urobte koncoročnú sánkovačku či guľovačku. Zabavíte sa, unavíte deti, budete mať množstvo krásnych spomienok. A večer, keď deti zaspia, si s partnerom môžete dopriať pohár horúceho, vareného vína.