Bábätko na pláži

Bejby na pláži: Urobte si pohodovú dovolenku!

Zabudnite na celodenné opaľovanie na lehátku. S deťmi je to akčnejšie. Vieme však, ako si dovolenku užiť a čo k tomu budete potrebovať.

Všade plno piesku – v plienke, v očiach a dokonca aj v ústach. Slnko, slnečník, stan, množstvo plážového „vybavenia“ ,ktoré budete potrebovať... Je jasné, že zrejme máte obavy z toho, ako sa vaše dieťatko zabaví na vašej prvej spoločnej dovolenke. A samozrejme, že aj vy si túžite oddýchnuť. Aj preto pre vás máme zopár tipov, ktoré vám môžu všetko uľahčiť.

Krikľavé plavky

Jasné, že v prúžkovaných plavočkách či plavkách s volánikmi vaše dieťatko vyzerá rozkošne. V tomto prípade však zabudnite na trendy. Oblečte dieťaťu čo najvýraznejšie a najkrikľavejšie plavky. Aby ste ho mali stále na očiach a zbadali ho kdekoľvek. Pri vode musí byť rodič neustále v strehu. A to najmä vtedy, keď sa váš drobec už naučil chodiť alebo štvornožkovať.

Hotel na pláži

Ak si ešte len vyberáte hotel, verte nám, že najlepší bude hotel priamo na pláži. Aj izbu si skúste objednať tak, aby nebola priďaleko. Pretože na izbe vždy niečo zabudnete. A tak sa budete pre krém, rukávniky, nafukovačku, plienky, fľašku, cumeľ vracať niekoľkokrát za deň. Takže sa pokúste byť čo najbližšie od miesta, kde na pláži trávite s deťmi väčšinu dňa.

Krémujte a krémujte

Pokiaľ ide o malé deti, určite investujte do kvalitného detského opaľovacieho krému s SPF 50. Uľahčí vám to život a hlavne – ochránite dieťa pred nepríjemným spálením od slnka. Natierajte deti pravidelne, aj počas dňa, pretože pôsobením vody sa krém postupne zotiera a jeho účinok je menej efektívny.

Pozor na agresívne slnko

Nezabudnite na klobúčik, či plážové oblečenie s UV filtrom. Slnku sa vyhýbajte medzi 11. a 15. hodinou, pretože vtedy je slnko najagresívnejšie. Choďte sa naobedovať, dajte deti spať, oddýchnite si s nimi, čítajte knižku, alebo si vezmite baby-vysielačku, ktorá je tiež fantastickým vynálezom!

Ak ste totiž blízko (naozaj blízko) izby, kde dieťatko spokojne spí, choďte si na pláž ľahnúť bez nich. V žiadnom prípade deti nenechávajte spať pod slnečníkom, pretože aj pod ním sú vystavované slnečnému žiareniu.

Vykopte v piesku jamu

Pri jej vyhlbovaní sa spoločne zabavíte a zrelaxujete. Ak vaše dieťatko ešte jamu vykopať nevie, urobte to vy. Potom nechajte, nech do neho natečie voda z mora a vaše mimčo bude mať svoj malý, súkromný bazénik. Mokrý piesok je veľmi zábavný a čo na tom, že ho bude mať všade. Vy si tak budete môcť dopriať možno aj niekoľko desiatok minút oddychu a pokoja.

Vezmite si vak na hračky

Keďže sa nevyhnete povinnej výbave v podobe kýblika, formičiek, lopatiek, nafukovačiek, loptičiek a rôznych ďalších dôležitých zbytočností, zožeňte si tašku na hračky. Budete ju potrebovať. Všetko do nej nahádžete, na pláži vysypete a nebudete hľadať, kde sa vám čo stratilo. Tašku potom môžete nechať v aute a zíde sa, keď sa aj doma vyberiete niekam k jazeru.

Zaobstarajte si stan

Hoci je dieťa vďaka krému, klobúčiku či plavkám s UV chránené pred spálením, pred úpalom nie. Pred slniečkom by sa malo väčšinu dňa radšej skrývať. Možno sa vám plážový stan bude zdať ako hrozná zbytočnosť. No ak sa vaše dieťa najradšej hrá na pláži blízko pri vode a vy nemáte k dispozícii slnečník, budete za tento vynález vďační. Navyše je praktickejší, než nosenie slnečníka. A keď zafúka, nebudete behať po pláži a ospravedlňovať sa ostatným dovolenkárom, že dostali tyčkou do chrbta...

Dobroty po ruke

Aj keď máte zaplatený all inculusive, deti sem tam niečím potrebujú dobiť baterky alebo osviežiť. A vy tiež. Ideálne je ovocie, džús, jogurt, mliečko, voda, pečivo, keksík. Uložte ich spolu s krémom na opaľovanie do malej, prenosnej chladničky a budete mať všetko po ruke, čerstvé a vychladené.

Mini rady na záver

Deti na pláži cikajú. Do vody, do piesku. No a čo??? Občas chodia bez plaviek. Ale veď o tom je detstvo! A nezabudnite na plážové topánočky, v ktorých sa im bude pohodlne chodiť aj po horúcom piesku, aj po drobných, pichľavých kamienkoch. Do bazéna si vezmite plienku na plávanie, keby niečo... Krásnu dovolenku všetkým!