Deti a kolotoče

Leto plné zážitkov: Urobte deťom nezabudnuteľné prázdniny!

Prinášame vám sedem jednoduchých a na zážitky bohatých tipov, ktorými deťom urobíte nezabudnuteľné prázdniny.

Leto je v plnom prúde, no ani sa nenazdáme a prázdniny budú za prvou polovicou. Aj preto naplánujte svojim deťom leto snov. Nebudete na to potrebovať financie, iba zopár nápadov, dobrú náladu a čas, ktorý im venujete. Čo v lete rozhodne musíte zažiť? Prinášame vám zoznam toho najzábavnejšieho, stíhate to do konca augusta?

1. Zbieranie lúčnych kvetov

Vyberte sa s posádkou na lúku plnú lúčnych kvetov a vyhláste súťaž, kto nazbiera najkrajšiu kyticu. Časť z nich dajte do vázy na jedálenský stôl, aby vám niekoľko dní pripomínali pekný výlet. A časť z nich si spolu s deťmi poukladajte do kníh, vylisujte a vyrobte z nich pohľadnice či záložky. Ostane vám krásna spomienka na letné dni plné slnka.

2. Nechajte u vás prespať kamarátov

Prázdniny sú pre to ideálnym časom, pretože ráno nikto nemusí vstávať do školy. Jeden večer určite prežijete a deťom ostanú krásne spomienky. Veď aj vy si iste ako jednu z mála vecí z detstva pamätáte, ako ste s kamarátkou buntošili v detskej izbe, urobili ste si pyžamovú party, svietili si pod paplónom baterkou a rodičom ste už po stýkrát sľubovali, že už určite budete spať. Deťom ku šťastiu naozaj veľa netreba...

3. Vyrobte búdku pre vtáčiky

Máte doma malých majstrov, ktorých baví zatĺkať klinčeky a hrať sa s všakovakými drievkami? Tak zhotovte spoločne búdku pre vtáčiky, ktorá sa vám v zime bude iste hodiť. Dvojitá radosť zaručená.

4. Nocujte v stane

Aj keď je to absolútne nepohodlné, deťom týmto nápadom urobíte naozaj obrovskú radosť. Nachystajte deky, vankúše, spacáky a využite rýchlo príjemnú, letnú noc. Nezabudnite na repelent, baterku a nejaké to „nočné“ občerstvenie. Deti vás budú za tento úlet milovať! Že nemáte kde? Stanujte na záhrade, v parku, v lesíku či pri jazere!

5. Vyrobte ovocné nanuky

Formičky na domáce nanuky nájdete v obchodoch s vybavením do domácnosti, ale aj v domácich potrebách. Ak máte doma ešte nejaké marhule, ríbezle, jahody – šup s nimi do mixéra, pridajte trošku trstinového cukru, nalejte do formičiek a dajte do mrazničky. Nič nechutí lepšie, ako vlastnoručne vyrobený nanuk.

6. Pozorujte spolu hviezdy

Romantika ako vyšitá! Ľahnite si na deku, niekde vonku na lúke, na balkóne, kdekoľvek. Rozprávajte sa spolu dlho do večera, vymýšľajte si rozprávky a uvidíte, že o zábavu budete mať postarané. Nehovoriac o krásnych chvíľach, na ktoré budete môcť spomínať počas dlhých zimných večeroch.

7. Urobte si piknik!

Deka, piknikový kôš, paštéta, sendviče, nakrájaný melón, čipsy, džúsik... To všetko hoďte do vaku a vyberte sa schladiť do lesa. Nájdite nejakú príjemnú čistinku, rozprestrite deku, vyberte dobroty a užívajte si to!