Nejazdím len dokola, tvrdí úspešná šortrekárka

Danka Barteková opäť predstavuje mladú nádej, ktorej predpovedá úspešnú športovú budúcnosť. Tento talent z juniorského olympijského tímu Slovenského olympijského a športového výboru predstavujeme vďaka Tiposu. 

Najskôr váhala medzi krasokorčuľovaním a hokejom. Talentovaná 18-ročná Lucia Filipová sa napokon rozhodla pre rýchlokorčuľovanie. Okrem rýchlosti ju zlákalo aj to, ako sú títo športovci na ľade oblečení. "Môj brat je hokejista. Po nich mali tréning šortrekári, a tam som to videla prvýkrát. Dva roky po sebe som teraz bola najmladšou pretekárkou na majstrovstvách sveta a mala som tam rešpekt. Veď som chodila okolo mojich vzorov. Najvzácnejšiu medailu mám z Európskych olympijských hier mládeže, kde som skončila druhá," vybrala Lucia z množstva medailí aspoň jednu.  

Šortrek pôsobí ako nudný šport. Pretekári jazdia čo najrýchlejšie popri mantinely. Čo ju na tom baví? "Viete, čo všetko je za tým? Nie je to len jazdenia dokolečka. Musím chodiť do posilňovne, behať kvôli kondičke. Výkonnosť a silu nenaberiem len krúžením na ľade. Je to rýchly a nebezpečný šport. Maminka má obavy, vraj je ťažko pozerať na mňa."

Aj pre rýchlokorčuliarku máme pripravenú špeciálnu výzvu. Dokáže Lucia Filipová odkorčuľovať jeden celý okruh smerom vzad v časovom limite 30 sekúnd?

Výsledok tejto výzvy nájdete TU.