Nikoleta Trníková už prekonala Martinu Moravcovú

Buďme na svoje športové talenty pyšní, a preto vám prinášame televíznu reláciu Tipos Talent týždňa. Ide o jedinečný televízny formát, ktorého hlavným cieľom je predstaviť vám budúce športové nádeje. Tie, ktoré majú schopnosť a potenciál premeniť svoj talent na úspešnú a hviezdnu športovú kariéru.

Ambasádori projektu Danka Barteková a Ľubomír Višňovský vám raz týždenne prostredníctvom TV JOJ predstavia vybraných mladých slovenských športovcov a ich najväčšie športové úspechy. Športové talenty vyberal Slovenský olympijský a športový výbor, ktorého exkluzívnym partnerom je práve TIPOS ako najväčší donor športu na Slovensku.

Nikoleta Trníková prekonáva v plaveckom bazéne jeden rekord za druhým. 18-ročná úspešná športovkyňa pláva od svojich 4 rokov. "K plávaniu ma priviedli rodičia. Doposiaľ mi vystrihujú z novín výsledky a články. Mám okolo 30 rôznych rekordov. Mojou motiváciou je Martina Moravcová."
Tréner Karel Procházka s jej rekordami počíta akosi automaticky. "V tomto prípade sa sľúbi viacero vlastností. Okrem lásky k vode aj schopnosť tolerovať bolesť, ktorá pri tréningoch prichádza a obrovská túžba niečo dokázať a presadiť sa v tom, v čom je dobrá."

Dokáže preplávať 75 metrov na jeden nádych? To je výzva pre Nikoletu. Sledujte viac vo videu. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora