Chodil poza školu, až si vychodil iný život

Buďme na svoje športové talenty pyšní, a preto vám prinášame televíznu reláciu Tipos Talent týždňa. Ide o jedinečný televízny formát, ktorého hlavným cieľom je predstaviť vám budúce športové nádeje. Tie, ktoré majú schopnosť a potenciál premeniť svoj talent na úspešnú a hviezdnu športovú kariéru.

Ambasádori projektu Danka Barteková a Ľubomír Višňovský vám raz týždenne prostredníctvom TV JOJ predstavia vybraných mladých slovenských športovcov a ich najväčšie športové úspechy. Športové talenty vyberal Slovenský olympijský a športový výbor, ktorého exkluzívnym partnerom je práve TIPOS ako najväčší donor športu na Slovensku.

Na čerstvom vzduchu pravidelne trénuje Daniel Kováč. Bol to práve Matej Tóth, ktorý ho inšpiroval, aby sa zo zlého chlapca stal úspešný chodec. "Keď Matej vyhral v Pekingu majstrovstvá sveta, tak som to chcel robiť aj ja. Najskôr ma tréneri nechceli vziať, keď si o mne pozisťovali referencie, ale bol som neústupčivý a keď ma zavolali na prvý tréning, už som od nich neodišiel. Trénujem každý deň. Za každého počasia."

Zvládne prejsť 100 metrov do kopca za menej ako 25 sekúnd? To je Višňovského výzva Danielovi. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora