Ema Kolesárová: Na konskom chrbte súťažila už v troch rokoch

Buďme na svoje športové talenty pyšní, a preto vám prinášame televíznu reláciu Tipos Talent týždňa. Ide o jedinečný televízny formát, ktorého hlavným cieľom je predstaviť vám budúce športové nádeje. Tie, ktoré majú schopnosť a potenciál premeniť svoj talent na úspešnú a hviezdnu športovú kariéru.

Ambasádori projektu Danka Barteková a Ľubomír Višňovský vám raz týždenne prostredníctvom TV JOJ predstavia vybraných mladých slovenských športovcov a ich najväčšie športové úspechy. Športové talenty vyberal Slovenský olympijský a športový výbor, ktorého exkluzívnym partnerom je práve TIPOS ako najväčší donor športu na Slovensku.

Ema Kolesárová reprezentuje Slovensko vo voltížnom jazdení. Ide o gymnastické cvičenie na chrbte cváľajúceho koňa. "V tomto športe sa spája tanec, hudba a gymnastika. Každý deň som pri koňoch a s čistou hlavou pri nich trávim všetok čas. Nemožno sa tu vzdať po prvých pádoch. Prvýkrát som pretekala na majstrovstvách Slovenska, keď som mala tri roky a tri dni. Ale táto kobylka kúsala deti do zadku a veľmi ma neposlúchala," smeje sa na svojich príhodách Ema. 

Zvládne Ema urobiť v cvale na konskom chrbte počas jednej minúty aspoň 30 drepov? To je výzva Ľuba Višňovského. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora