tlacova sprava

JOJku oddnes nájdete v detskom Meste povolaní

(13.11.2014) Skvelá správa pre všetky deti: Staň sa JOJ-kárskym moderátorom a vyhraj deň s televíziou JOJ! Chcete si vyskúšať, aké to je pracovať v televízii? Stačí navštíviť Prvé detské mesto povolaní - MOJEMESTO, ktoré sa po Košiciach a Trenčíne v týchto dňoch presunulo do Bratislavy. Oddnes v ňom nájdete aj TV JOJ a maskota novej pripravovanej stanice pre deti – havrana RiKa.

Televízia JOJ spustí už čoskoro novú stanicu RiK, ktorou chce potešiť všetky slovenské deti. A aby bola už teraz bližšie svojim najmladším divákom, rozhodla sa podporiť projekt Prvé detské mesto povolaní na Slovensku - MOJEMESTO, ktorý je od dnešného dňa realizovaný v Bratislave v novootvorenom nákupnom centre Bory Mall.
(Viac info na FB stránke JOJ - Mesto povolaní).

Expozícia je zostavená z viacerých domčekov, v ktorých si deti môžu vyskúšať rôznorodé povolania - napríklad aké to je byť opravárom v autodielni, predavačom v drogérii, pracovníkom v banke, alebo moderátorom či redaktorom v televízii. JOJka sa rozhodla sprostredkovať deťom tento zážitok prostredníctvom nového maskota – havrana RiKa, ktorý deti prevedie provizórnym newsroomom, maskérňou či televíznym štúdiom.

Všetky priestory expozície sú ako stvorené na hravú a interaktívnu simuláciu práce redaktora či moderátora v TV JOJ. Menšie deti si môžu vymaľovať svojho havrana RiKa a odfotiť sa s ním, väčšie deti už zvládnu napísať si vlastnú reportáž, nalíčiť sa v maskérni a zahlásiť si správu za moderátorským pultom v štúdiu, v ktorom nechýba ani skutočná kamera.

Navyše, deti sa môžu zapojiť aj do špeciálnej súťaže – stačí si nahrať svoj výstup na mobilný telefón a pridať ho na facebookovú stránku JOJ - Mesto povolaní. Moderátori TV JOJ vyberú tie najzaujímavejšie videá, ktoré odmenia milou postavičkou RiK. A pre toho najšikovnejšieho malého súťažiaceho je pripravená najmilšia výhra – celý deň strávený v JOJke na bratislavskej Kolibe, kde bude výherca svedkom toho, ako sa pripravujú a vysielajú správy v skutočnej televízii a stretne sa tiež osobne s redaktormi aj moderátormi TV JOJ.

Ako to vyzerá v provizórnej JOJke v rámci Mesta povolaní si môžete pozrieť aj na priložených fotografiách, alebo na spomínanej FB stránke JOJ - Mesto povolaní.