tlacova sprava

V siedmom nebi včera videlo viac ako milión divákov! Rodinná show televízie JOJ sa stala najsledovanejším programom roka 2014

(08.12.2014) Posledný diel rodinnej show televízie JOJ prekonal všetky rekordy. Stal sa najsledovanejším pôvodným nešportovým programom roka 2014 na trhu (CS 12-54) a zároveň najsledovanejším nespravodajským programom televízie JOJ od roku 2005 (CS 12+). Finále relácie V siedmom nebi s výnimočným vystúpením legendárnej Mariky Gombitovej si včera pozrelo viac ako milión divákov v univerzálnej cieľovej skupine.

Neuveriteľných milión šesťtisíc divákov si včera nenechalo ujsť neprekonateľnú rodinnú show s Vilom Rozborilom, ktorý vo veľkom finále relácie V siedmom nebi privítal vzácneho hosťa – legendárnu Mariku Gombitovú. Mimoriadne obľúbená speváčka po viac ako desaťročí vystúpila pred svojím publikom a kamerami práve V siedmom nebi a splnila tým sen mnohým ľuďom na Slovensku.

Televízia JOJ má o to väčšiu radosť, že aj vďaka tomuto výnimočnému vystúpeniu včera videl jej nosný projekt rekordný počet divákov. V siedmom nebi sa stalo najsledovanejším pôvodným nešportovým programom na slovenskom trhu nielen v rámci jesennej sezóny, ale vôbec celého roka. Pre TV JOJ bola včerajšia sledovanosť show zároveň tou najlepšou od roku 2005 v rámci nespravodajských programov v univerzálnej cieľovej skupine divákov starších ako 12 rokov.

V presnom číselnom vyjadrení si včera v CS 12+ na TV JOJ pozrelo vyvrcholenie rodinnej show V siedmom nebi neuveriteľných milión šesťtisíc divákov, čo znamenalo rekordnú 21,6 % sledovanosť a excelentný podiel na trhu až 44,2 %.

JOJ Group tak včera dosiahla svoj najlepší tohtoročný share aj rating v hlavnom vysielacom čase, konkrétne vynikajúcu 14,5 % sledovanosť a 35,2 % podiel. Svoju najlepšiu sledovanosť roka 2014 dosiahla televízna skupina včera aj v celodennom meradle.

Samotná TV JOJ dosiahla v nedeľu 7. decembra 2014 svoje najlepšie tohtoročné výkony v prime time – podielovo aj ratingovo to bol rekord s až 12,2 % sledovanosťou a 29,7 % share.

Spravodajské relácie TV JOJ v prvú decembrovú nedeľu takisto žali úspechy. Tradične nasledovanejší Šport na trhu dosiahol včera na JOJke nadpriemerný rating 12,4 % a share 30,9 %. Najlepšie počasie sa môže pochváliť rovnako skvelou sledovanosťou 11,8 % a Veľké noviny TV JOJ 10,9 % ratingom.

Sobota sa JOJke takisto vydarila, a to aj vďaka jej dlho očakávanému Filmu týždňa. Televízna premiéra kinohitu Hobit: Neočakávaná cesta bola v sobotu večer lídrom trhu v čase svojho vysielania. Väčšinu publika pritom tvorili muži v obchodne relevantnej cieľovej skupine, ktorí zaznamenali vynikajúcu sledovanosť 7,6 % a 24,3 % share. Ešte lepší výkon (28,4 % Shr) dosiahli mladí muži vo veku 25 až 34 rokov.

Hodnoty sledovanosti sú uvedené za cieľové skupiny 12+ a 12-54.
Zdroj dát: PMT Slovakia
PR JOJ Group