tlacova sprava

Orange zaradí detskú stanicu RiK do svojej ponuky

(08.01.2015) Prvá televízna stanica pre deti v slovenčine RiK pribudne do ponuky operátora Orange už najbližší pondelok 12. januára 2015. Orange detský kanál z portfólia JOJ Group zaradí do svojho základného balíka Fiber TV.

RiK je historicky prvý televízny kanál pre deti v slovenskom jazyku, ktorý začal vysielať ako piata televízia v portfóliu staníc JOJ Group 1. januára 2015. Svoj atraktívny a zároveň edukatívny program cielený na detského diváka vo veku 4 – 12 rokov vysiela v HD kvalite a vo formáte 16:9.

Nová detská stanica JOJ Group je distribuovaná ako prémiový kanál, zaradený do spoplatnených balíkov v ponuke operátorov Skylink, Slovanet, Antik, e-Net, DSiData a od pondelka 12. januára bude RiK tiež v ponuke operátora Orange, ktorý ju zaradí do svojho základného balíka FiberTV.

Hneď od začiatku vysielania má RiK penetráciu cca 40 %. K dátumu štartu jeho vysielania na Nový rok bol spustený web RiK.sk, kde sa diváci dozvedia všetky informácie o novej stanici a jej programe.

RiK ponúka najmladším divákom celodenný program, ktorý je rozdelený do špecifických blokov podľa veku: pred poludním to sú formáty určené pre deti predškolského veku a popoludní zase program pre deti mladšieho školského veku. V prime time si RiKa pozrie celá rodina. Jeho ťažiskovými formátmi sú programy európskej produkcie, ktoré sú zábavné, poučné a bez prvoplánového násilia.

Slovenský detský kanál RiK vychádza z licencie spoločnosti Your Family Entertainment AG, nemeckého gigantu v oblasti detských programov.