tlacova sprava

Televízia JOJ sa teší z ocenení OTO 2015 a Telkáč roka 2014

(16.03.2015) Slovenským divákom sa vlani na obrazovkách najviac páčila televízia JOJ, show V siedmom nebi, seriál Panelák, Noviny TV JOJ, moderátor Ján Mečiar, herci Ján Koleník, Juraj Kemka a Zuzana Šebová či speváčka Celeste Buckingham. Rozhodli o tom hlasovaním v dvoch diváckych anketách - OTO 2015 a Telkáč roka 2014.

V uplynulom týždni boli vyhlásené výsledky dvoch prestížnych ankiet, v ktorých diváci hlasovali za najobľúbenejšie programy a osobnosti slovenských televízií v minulom roku.

Pätnásty ročník ankety Osobnosť televíznej obrazovky (OTO) spoznal svojich víťazov počas galaprogramu v sobotu večer. Svoju prvú zlatú sošku za prvenstvo v kategórii „Moderátor spravodajstva“ získal Ján Mečiar, ktorého diváci poznajú nielen z hlavnej spravodajskej relácie Noviny TV JOJ, ale aj z relácií Noviny o 12 a Noviny o 17. Najlepšou speváčkou za rok 2014 sa stala talentovaná Celeste Buckingham, ktorá vlani pôsobila aj ako porotkyňa speváckej šou X Factor. Najlepším hercom uplynulého roka bol podľa hlasujúcich divákov Juraj Kemka, ktorý v uplynulom roku účinkoval v sitkome Kukátko a aktuálne hviezdi v rodinnej ságe Divoké kone. Majiteľom prestížneho cenenia OTO sa túto sobotu po prvýkrát stal nielen Juraj Kemka, ale aj herečka Zuzana Šebová, ktorú si diváci televízie JOJ obľúbili v seriáli Panelák ako bláznivú Inči.
Diváci prostredníctvom hlasovania v ankete OTO ukázali, že vedia oceniť nielen zábavu, ale aj snahu pomáhať. Programom minulého roka sa stala show V siedmom nebi, zlatú sošku na galaprograme prevzal jej moderátor Vilo Rozboril. „Chcem sa poďakovať JOJke, že si ma pred rokom adoptovala. Podarilo sa nám urobiť niečo, čo je rešpektovanou inštanciou pomoci,“ povedal Vilo Rozboril vo svojej ďakovnej reči.

15. ročník Osobnosti televíznej obrazovky (OTO 2014)
Moderátor/moderátorka spravodajstva: Ján Mečiar
Speváčka: Celeste Buckingham
Herec: Juraj Kemka
Herečka: Zuzana Šebová
Program roka: V siedmom nebi

V ankete Telkáč roka 2014 vyhrala televízia JOJ v piatich kategóriách z jedenástich nominovaných, pričom sa už štvrtý raz po sebe stala „televíziou roka“. V internetovej ankete, ktorú každoročne vyhlasuje spoločnosť Zoznam.sk, čitatelia a diváci znova potvrdili, že si večer najradšej pozrú Noviny TV JOJ. Prvenstvo v ankete už tretí krát obhájil aj Panelák ako seriál roka. Najobľúbenejším hercom sa stal Ján Koleník a novou televíznou hviezdou herečka Zuzka Šebová.

Telkáč roka 2014
Najobľúbenejší telkáč: Televízia JOJ
Najobľúbenejší slovenský seriál: Panelák
Najobľúbenejšia spravodajská relácia: Noviny TV JOJ
Najobľúbenejší herec: Ján Koleník
Nová televízna hviezda: Zuzana Šebová

„Srdečne ďakujeme divákom za každý hlas v oboch anketách, veľmi nás teší ich priazeň. Je to pozitívna spätná väzba na našu prácu a zároveň fakt, že diváci vidia, kam televízia JOJ smeruje a oceňujú to. Takisto nás to však zaväzuje k udržaniu kvality programu a naplneniu diváckych očakávaní aj v tomto roku. Vďaka patrí aj všetkým zamestnancom televízie JOJ a ľudom, ktorí sa na produkcii a vysielaní jej programov podieľajú,” hovorí na margo ocenení v diváckych anketách Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.