[multi] 3 roky Jan a Martina 336

Mimoriadne celodenné vysielanie k 5. výročiu vraždy Jána a Martiny

V utorok 21. februára si pripomenieme 5. výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej – téme sa bude celodenne venovať sériou mimoriadnych rozhovorov a reportáží spravodajská televízia JOJ 24 a TV JOJ vo svojich spravodajských reláciách.

V Ranných novinách privítame šéfredaktora portálu Aktuality.sk, Petra Bárdyho, a reportérku Aktualít, Lauru Kellöovú, ktorí priblížia, čo sa za päť rokov od vraždy zmenilo, aké sú posuny v kauzách, o ktorých novinár Ján Kuciak písal, ako aj detaily o novej knihe. V rannom vysielaní budú hosťami tiež tvorcovia nového film Kuciak: Vražda novinára, ktorý má premiéru presne v deň 5. výročia.

V celodennom vysielaní JOJ 24 budú reportérky TV JOJ Júlia Zelenková a Nicol Richterová prinášať sériu tematických reportáží, ktoré doplnia rozhovory s českou investigatívnou novinárkou a dlhoročnou spolupracovníčkou Jána Kuciaka, Pavlou Holcovou, či prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Matúšom Harkabusom, ktorý dozoruje aj prípad vraždy novinára Jána Kuciaka.

Celodenným vysielaním JOJ 24 budú sprevádzať moderátori Ivan Janda a Michal Farkašovský, ktorí o 13:00 hod. v štúdiu JOJ 24 naživo privítajú rodičov zavraždeného novinára a jeho snúbenice - Janu a Jozefa Kuciakovcov a Zlaticu Kušnírovú, spoločne s riaditeľkou Nadácie Zastavme korupciu, Zuzanou Petkovou.

Téme sa budú venovať aj podvečerné Analýzy Na hrane o 18:00 hod. na JOJ 24 s Janou Krescanko Dibákovou. Hosťami budú novinár a autor knihy Slovenská mafia, Ján Petrovič, a publicista a bývalý poradca premiéra Eduarda Hegera, Ivan Štulajter.