Televízia JOJ oslávila svoje 22. narodeniny!

V sobotu 2. marca dovŕšila TV JOJ už 22. rok svojho úspešného pôsobenia na slovenskom televíznom trhu. Narodeninovým darčekom bolo pre nás i pre divákov úplne prvé vysielanie našich spravodajských relácií z nových moderných štúdií! JOJ Group aktuálne zažíva mimoriadne dynamické obdobie, narodeniny svojej najstaršej stanice sme preto slávili s radosťou i hrdosťou!

„Som šťastný, že sme naše spoločné 22. narodeniny s divákmi oslávili práve predstavením úplne nových spravodajských štúdií TV JOJ a JOJ 24, na ktorých sme od prvého návrhu po finálnu realizáciu pracovali viac ako rok. JOJka v tomto období prechádza najväčšou obnovou zázemia od začiatku vysielania, no súčasne láme rekordy v množstve televíznej produkcie, pripravovanej pre najbližšie sezóny. Na divákov čakajú jedinečné seriály s česko-slovenskou hereckou špičkou, prvé pôvodné dokumenty pre JOJ Svet, obsahové novinky na JOJ Plus či JOJ 24, originálne formáty pre JOJ play, ako aj ďalší lukratívny športový obsah na čele s play-off hokejovej extraligy, MS v hokeji či novou sezónou Európskej a konferenčnej ligy UEFA,“ hovorí Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.

Zdroj: TV JOJ

TV JOJ patrí do rodiny JOJ Group - najsilnejšej mediálnej skupiny na Slovensku a najväčšieho video-producenta na tomto trhu. Uplynulý rok bol pre JOJku pozitívny a úspešný, niesol sa v znamení dobrých čísel – na 14 TV staniciach, viac ako 50 webových portáloch v sieti Valetin a vlastnej streamovacej platforme JOJ play sme divákom a užívateľom ponúkli množstvo originálneho lokálneho i akvizičného obsahu.

Čo sa dostupnosti týka, JOJ je všade tam, kde sa nachádza náš divák – pri veľkej obrazovke klasickej televízie v lineárnom vysielaní alebo v odloženej
sledovanosti, v archívoch operátorov alebo našich vlastných, na online zariadeniach na webe, v aplikácii, na podcastových platformách či na sociálnych sieťach, alebo v našej vlastnej streamovacej službe. Ako jediní máme 100 % pokrytie obyvateľstva prostredníctvom antény, zachytávame nášho diváka vo všetkých typoch signálu a na všetkých dostupných platformách.

Fyzicky TV JOJ aktuálne prechádza najväčšou zmenou svojho zázemia od presťahovania sa na bratislavskú Kolibu. Po vybudovaní úplne novej športovej
sekcie dokončujeme ďalšie priestory pre nadchádzajúce MS v hokeji, ktoré budú jednou z najväčších udalostí roka na JOJke. O to viac, že sa šampionát koná v Českej republike a na našich staniciach odvysielame naživo úplne všetky zápasy.

Komplexnou obnovou prešla aj celá spravodajská časť televízie, ktorá sa po spustení spravodajského kanála JOJ 24 neustále rozrastá. Ide o už spomínané kompletné presťahovanie spravodajského a publicistického vysielania do nového vysoko moderného multifunkčného štúdia, ako aj do nového štúdia JOJ 24.

Najdôležitejší však ostáva obsah. V časoch, ktorým dominujú senzácie, patríme k redakciám s najprísnejšou kontrolou publikovaných správ pred ich  zverejnením. Je našou úlohou, naprieč spoločnosťou, pripomínať štandardy poctivej novinárčiny, ktorej poslaním je priblížiť sa čo najbližšie pravde, za každých okolností. Diváci s môžu spoľahnúť na našu neustálu snahu o poskytovanie kvalitných a spoľahlivých informácií.

Na margo programovej štruktúry samotnej TV JOJ, máme do jej vysielania aj na tento rok pripravené veľké množstvo seriálov, zábavných relácií,
spravodajstva, dokumentov, podcastov a športových podujatí. Pod našou strechou máme najlepších tvorcov a profesionálov v brandži a naše „produkčné krídla“ sme rozprestreli aj do zahraničia, čím dostala programová ponuka z našej kuchyne nové exotické príchute, tak atraktívne pre slovenských divákov.

Začiatkom nového roka sme na TV JOJ odvysielali novinku Na vlnách Jadranu, koprodukčnú krimi sériu nakrútenú vlani v Chorvátsku. Včera (v nedeľu
3. 3.) sme odštartovali druhú sériu Ivety, najviac diskutovaný seriál minulého roka, ktorý odvážne otvára tabuizované témy. V najbližších týždňoch sa diváci môžu tešiť na ďalšiu novinku – adaptovaný úspešný seriál Vytoč môjho agenta a tento rok sa dočkajú aj ďalšej nosnej programovej novinky - seriálovej ságy Ranč.

Vlani sme si na tento rok stihli pripraviť aj romantický seriál Lásky v Istanbule (nakrútený originál v Turecku) a dokončujeme tiež novú komediálnu sériu Večne mladí, kde spolupracujeme s radom výnimočných hercov ako sú páni Milan Kňažko, Bolek Polívka, Miroslav Donutil a mnoho ďalších. S kultovým režisérom Janom Hřebejkom nakrúcame dva seriály, koprodukujeme série s českou ČT, aj s TV Prima. Tento rok plánujeme vysielať tiež druhú sériu našej Kriminálky Kraj a do ponuky nám pribudne aj úplne nová show Vezmi si ma.

Chýbať nebudú ani absolútne stálice v našom programe, ako je najznámejšia svetová show Česko Slovensko má talent, obľúbený seriál Nemocnica, súťažné show Bez servítky, Riskuj! či Nákupné maniačky, magazíny Nové bývanie, Na chalupe či Nová záhrada. A medzi konštantne najsledovanejšie programy samozrejme patria naše spravodajské relácie vysielané denne v hlavnom vysielacom čase – Noviny TV JOJ, Krimi, Najlepšie počasie a Šport.

Dlhodobo a konzistentne podporujeme nielen televíznu, ale aj filmovú tvorbu slovenskej alebo česko-slovenskej produkcie ako jeden z najväčších lokálnych koproducentov. Vlani sme sa spolupodieľali na filmoch, ktoré idú do kín v roku 2024 – napríklad filmy Miki, Vojna policajtov, Ako prežiť svojho muža, Gump - sme dvojka, Deti Nagana, Grand prix, Nikdy nehovor nikdy, Lóve 2.

Pozrite si reakcie moderátorov na nové štúdiá: