tlacova sprava

JOJka naďalej zlepšuje svoje výkony v prime time

(22.7.2014) Spravodajské relácie TV JOJ včera prekročili 30 % podiely na trhu. Televízna skupina tak výrazne posilňuje svoju pozíciu v obchodne najdôležitejšom vysielacom čase.

JOJ Group v pondelok opäť dosiahla vysoký trhový podiel v hlavnom vysielacom čase, ktorým sa čoraz výraznejšie približuje konkurencii. Včerajší nadpriemerný výkon v prime time bol definovaný 30,4 % podielom a 8,4 % ratingom.

Samotná TV JOJ bola včera lídrom trhu v prime time v obciach nad 5-tisíc obyvateľov, kde dosiahla 24,2 % podiel na trhu a 7,2 % sledovanosť. A rovnako ako v piatok (18. júla), tak aj včera obsadila JOJka v rebríčku TOP 10 najsledovanejších relácií až šesť pozícií.

Najsledovanejšou reláciou dňa bol opäť Šport, ktorý si pozrelo 303-tisíc divákov cieľovej skupiny 12-54, čo predstavuje 30,7 % podiel na trhu a 9,3 % sledovanosť. Nadpriemerný výsledok v rámci share si pripísali tiež VEĽKÉ NOVINY TV JOJ, ktoré dosiahli 30,6 % podiel na trhu a 8,5 % sledovanosť. Ratingovo na tom bolo rovnako aj NAJLEPŠIE POČASIE s 277-tisíc divákmi (26,6 % Shr a 8,5 % Rtg).

Ďalšie pokračovanie seriálu Knight Rider si v pondelok po pol deviatej večer vyslúžilo 6,6 % sledovanosť a 20,2 % podiel na trhu. TV JOJ navyše dosiahla svoj najlepší pondelkový výsledok za posledných päť týždňov nielen v prime time, ale aj celodenne.

PLUSka sa tiež môže pochváliť výbornými číslami sledovanosti. Z jej programu si včera najviac divákov vybralo pokračovanie seriálu C.S.I.: Kriminálka New York (6,6 % Shr a 1,8 % Rtg) a veľmi dobrú sledovanosť dosahujú v rámci letnej vysielacej štruktúry aj reprízy pôvodného sitcomu Kutyil s.r.o. o ôsmej večer (včera 5,9 % Shr a 1,8 % Rtg).

Nadpriemernú sledovanosť zaznamenala v pondelok aj najmladšia stanica z portfólia JOJ. WAU si včera najviac divákov zaplo pred ôsmou večer, aby si pozreli obľúbený formát Dom snov (3,2 % Shr a 0,9 % Rtg). WAU sa aj týmto výsledkom približuje k 1 % sledovanosti.

Hodnoty sledovanosti sú uvedené za cieľovú skupinu 12-54.
Zdroj dát: PMT Slovakia
PR JOJ Group