Like a Virgin
Potrebujeme:
400g šampiňónov
1kg bravčovej panenky
2pl soli
4 jablká
4 červené cibule
1dcl bieleho vína
1pl hnedého cukru
hovädzí vývar alebo bujónolivový olejocot balsamicomasločierne koreniekorenie štyroch farieb
Postup:
Bravčovú panenku posolíme, polejeme olivovým olejom a orestujeme na pekáči. Následne v tom istom pekáči orestujeme nakrájané jablká a cibuľu (jablký nešúpeme, aby si udržali tvar). Bravčovú panenku potrieme dijonskou horčicou, okoreníme, posypeme tymiánom a vložíme ju späť na pekáč k cibuli a jablkám a dáme piecť do rúry na 15minút pri teplote 220°C. Ked je mäso upečené, vyberieme ho a do pekáča dolejeme vývar z bujónu a biele víno, necháme ešte chvíľku povariť a omáčka je hotová. Karamelizované šampióny pripravíme orestovaním na panvici s maslom a trochou oleja, neskôr pridáme hnedý cukor a ocot balsamico. Panenka Like a Virgin je hotová!