Like a Virgin


Potrebujeme:

400g  šampiňónov
1kg   bravčovej panenky
2pl   soli
4     jablká
4     červené cibule
1dcl  bieleho vína
1pl   hnedého cukru

hovädzí vývar alebo bujónolivový olejocot balsamicomasločierne koreniekorenie štyroch farieb

Postup:

Bravčovú panenku posolíme, polejeme olivovým olejom a orestujeme na pekáči. Následne v tom istom pekáči orestujeme nakrájané jablká a cibuľu (jablký nešúpeme, aby si udržali tvar). Bravčovú panenku potrieme dijonskou horčicou, okoreníme, posypeme tymiánom a vložíme ju späť na pekáč k cibuli a jablkám a dáme piecť do rúry na 15minút pri teplote 220°C. Ked je mäso upečené, vyberieme ho a do pekáča dolejeme vývar z bujónu a biele víno, necháme ešte chvíľku povariť a omáčka je hotová. Karamelizované šampióny pripravíme orestovaním na panvici s maslom a trochou oleja, neskôr pridáme hnedý cukor a ocot balsamico. Panenka Like a Virgin je hotová!