Tiny House

Postav malý dom, ži a cestuj v ňom! Už za dvadsaťpäť tisíc eur

Dobrodružstvo na kolesách.

Chceš žiť a cestovať a pri tom byť stále doma? Pre mnohých z nás možno nesplnený sen, no našťastie, len doposiaľ. Riešenie už existuje! Chris Parsons a Alexis Stephens sa rozhodli skončiť s nudným životom. Už ich nebavilo chodiť deň čo deň do práce, strácať čas a o cestovaní len snívať. Svoj domček na kolesách si navrhli, postavili a dnes už brázdia cesty Ameriky.

Bývanie na kolesách ich stálo len dvadsať tisíc dolárov a nájdete v ňom všetko, čo potrebujete. Spálňa s pomerne veľkou posteľou, malá kuchynka aj kúpeľňa a dokonca nechýba ani maličká obývačka. Ich príbytok má rozlohu približne 30 štvorcových metrov, čo dvojici filmárov postačuje pre úplne normálny plnohodnotný život.

Chris a Alexis hľadali inšpiráciu, ktorú našli práve v maličkých domčekoch. V priebehu niekoľkých mesiacov pretavili svoju myšlienku do reality, zohnali príves a pustili sa do stavby mobilného domu. Všetko navrhli sami a takmer sami aj všetko financovali. Dnes sa už hrdo pýšia svojim projektom aj na internete. Vo svojom dome precestovali už vyše tridsaťdva tisíc kilometrov a ich dobrodružstvo stále nekončí. „Mysli vo veľkom, ale stavaj v čo najmenšom,“ to je motto tohto dobrodružného páru.

Príbeh zo zahraničia je inšpiratívny, no ako žijú ľudia na Slovensku? To si môžete pozrieť v relácii Nové bývanie už dnes o 18:00 na JOJ-ke.

Ivan Bobošík

Ivan Bobošík

Viac článkov od autora