Ďuďo bol hudobný fenomén! Spolupodieľal sa na jingloch a zvučkách relácií i seriálov TV JOJ!

Slovensko zasiahla v stredu večer smutná správa. Šoubiznisom, hudobným svetom i televíziou JOJ otriasla informácia o smrti Petra Dudáka z kapely Hex.

​Peter Dudák alias Ďuďo bol predovšetkým známy ako spevák kapely Hex. S hudbou však žil. Bol aj skladateľom a patril medzi najúspešnejších autorov pop music na Slovensku. Dôležitý bol aj pre televíziu JOJ, pretože pripravil spolu s Martinom Zimányim jingle pre Noviny, zvučky staníc Wau, JOJ Family či JOJ Cinema. Okrem toho Ďudo s Martinom stoja aj za piesňami a zvučkami seriálov Prázdniny, Naši, Semafor, Dvojičky, Delukse, Hotel, Profesionáli, Rapotáčik, Dedičstvo, Dovidenia, stará mama, Kolabs či Svet podľa Evelyn. Ich autorstvo nesú aj zvučky relácii Nikto nie je dokonalý, V siedmom nebi, Sedem, Inkognito, Miláčikovo, Heslo, Páli vám to, Moja mama varí lepšie ako tvoja, IQ Taxi, Superkaraoke, Nová záhrada, Na chalupe, Habovřesky, Po škole, Sladký život či Súdna sieň a mnohé ďalšie.

​Peter Dudák sa od šiestich rokov venoval hre na klavíri a tak sa niet, čo čudovať, že vyštudoval Vysokú školu múzických umení. S kapelou Hex oslavoval v tomto roku 30 rokov na hudobnej scéne. Prvý koncert skupina odohrala 17. februára 1990 v bratislavskej Petržalke a vydržali až do roku 2019 bez zmeny. Jadro Hexu tvorilo spevák Peter Ďuďo Dudák, Martin Fefe Žúži, Tomáš Yxo Dohňanský a Tibor Tybyke Szabados.

Pozrite si skladbu Srdce z posledného albumu Tebe od kapely Hex:

Spomíname...

Tagy: Ďuďo TV JOJ