Herca Juraja Baču nechutne zneužili na internete: Krádež identity a obťažovanie žien!

Obľúbený herec aktuálne zažíva nočnú moru každej známej osobnosti. Na sociálnej sieti sa niekto pokúša o krádež jeho identity a v jeho mene obťažuje najmä ženy.

Herec Juraj Bača patrí k tým celebritám, s ktorých menom sa nespájajú žiadne škandály či kauzy. Je nekonfliktný, skromný a voči fanúšikom a novinárom je vždy nesmierne milý a ústretový. Svoje súkromie si prísne stráži a nikomu nedáva dôvod na žiadne sváry. O to ťažšie je preto pochopiť naozaj nepríjemnú situáciu, do ktorej sa dostal. Niekto sa totiž pokúša ukradnúť jeho identitu a na sociálnej sieti sa za neho vydáva. Scenár ako vystrihnutý z amerického filmu je ešte o to desivejší, že osoba, ktorá na internete vystupuje pod jeho menom, obťažuje ženy. Milí priatelia, viete, že väčšinou sem píšem pozitívne a príjemné veci, z môjho pracovného života a občas aj súkromia, ale tentokrát ide o vec, ktorá je mi veľmi nepríjemná a týka sa aj vás. V poslednom čase od mnohých z vás (jedná sa najmä o dámy) dostávam správy, že s vami komunikuje niekto v mojom mene. (možno ich je aj viac) Vypisuje, pýta si od vás fotky, chce sa stretnúť alebo si dokonca zavolať. Poznávacím znakom je množstvo gramatických chýb v jeho prejave, vraj používa rôzne moje fotografie, najčastejšie však moju fotografiu v žltom cabriolete a častokrát sa odvoláva na Boha a vieru. Prosím NENECHAJTE sa oklamať. Toto je jediný oficiálny profil, cez ktorý komunikujem. Robím, čo môžem, aby som takémuto zneužívaniu môjho mena zabránil. Veľmi sa za to Vám všetkým ospravedlňujem, nedokážem úplne pochopiť dôvody takého správania, ale verím, že sa mi to podarí vyriešiť. S pozdravom – Juraj,“ napísal Bača.

S falošnými profilmi majú negatívne skúsenosti aj iné celebrity. Vymyslené profily na sociálnych sieťach sa objavili aj s menom Diany Mórovej, Zuzany Šebovej či Tomáša Bezdedu. Jedinou cestou, ako podvodníkov zastaviť, je sociálnej sieti nahlásiť falošný účet a informovať o nevhodnom správaní.

Tagy: Juraj Bača