Na JOJku prichádza výnimočný seriál Jenny: Boj tínedžerky s onkoochorením vás dostane!

Výnimočný rodinný dramatický seriál o chorej tínedžerke prináša emotívny, no zároveň optimistický pohľad do života mladých ľudí s ťažkou diagnózou.

Na obrazovkách televízie JOJ už čoskoro odštartuje vlastná adaptácia mimoriadne úspešného kanadského seriálu Jenny. Hlavná hrdinka je 15-ročná vášnivá tanečníčka, ktorá žije len s otcom a mladším bratom. Počas tréningu na tanečnú súťaž začne pociťovať slabosť a príznaky choroby. Postupne sa cíti čoraz horšie a Jennino telo v istom momente zlyháva. Hoci dúfa, že je to len obyčajný vírus, z ktorého sa rýchlo vylieči, krutá realita onkologickej diagnózy prevráti život naruby jej aj celej rodine. Otec, ktorý už prišiel o manželku, sa cíti bezradný a mladšiemu bratovi chýba sestrička. Po počiatočnom šoku v sebe Jenny objaví veľkú silu a rodina jej pomáha bojovať. Život je nevyspytateľný a i v tom najhoršom období prináša čosi dobré. Jenny si v nemocnici nájde priateľa Olivera a tiež svojho strážneho anjela v podobe sestričky Laury. Oporou sú pre ňu aj kamarátky-tanečníčky, ktoré vnesú za múry nemocnice pohyb a rytmus.

Jenny Zdroj: TV JOJ

Seriál Jenny sa odohráva na mieste, ktoré v realite nechceme nikdy zažiť. Rozpráva príbeh o rakovine, ale rozpráva to cez postavy, ktoré sú pripravené bojovať a nestratiť humor ani nadhľad. Boj v tomto prípade neznamená len vyliečiť sa. Jenny napriek chorobe bojuje o prvú lásku, jej otec o lásku po smrti ženy, ostatné postavy sa bijú za svoje sny. Seriál nie je depresívny ani plný hnevu či ukazovania prstom. Všetci si uvedomujú, že to je len jedno zo štádií. Tie ďalšie so sebou prinášajú nádej a poznanie, že to najdôležitejšie, čo v živote máme a dôvod, prečo sa oplatí žiť, je láska a rodina. S Jenny prežívame napínavý, dojímavý, dramatický, ale i zábavný a zároveň motivujúci príbeh zápasu o mladý život, ktorý prináša slzy i smiech. V hlavných úlohách sa predstavia Bára Očenášová, Ján Koleník, Táňa Pauhofová, Zuzana Kronerová, Marián Mitaš, Vlastina Svátková či Simon Štubniak.

Jenny a Oliver Zdroj: TV JOJ