Pod rúškom pleť trpí! Ako si udržať zdravú pokožku?

Rúško sa stalo v posledných týždňoch neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Keď odchádzame z domu, berieme ho so sebou rovnako ako peňaženku, kľúče či mobil. Avšak mnohým sa vďaka jeho noseniu vyhodili na tvári vyrážky. Čo s tým?

Koronavírus nás nielen obmedzil v spoločenskom a pracovnom živote, ale navyše so sebou priniesol aj nosenie rúška, aby sme chránili seba a aj svojich blízkych. A tak, keď dnes odchádzame z domu, berieme si nielen doklady, kľúče či mobil, ale aj kúsok látky, ktorou si zahaľujeme tvár. Jednoducho bez rúška ani na krok!

Mnohí si však všimli, že sa im v miestach, ktoré majú zahalené, tvoria nepekné vyrážky. Pleť pod rúškom trpí. Ako sa o pokožku starať a nepríjemných vyrážok zbaviť, vie známa vizážistka Lucia Šenková. "Baktérie sa pod rúškom zapaľujú a práve v tej oblasti, kde nosíme rúško, sa vytvárajú vyrážky," približuje. Radí, aby sme sa nezabudli odličovať a to aj v prípade, že ženy mejkap vôbec nepoužili. Dôležité je tiež používať aj ten správny krém. "Vyberať si treba skôr ľahšie krémy, ktoré majú gélovo-krémovú textúru," odporúča. Vyhnúť sa rozhodne treba mastným krémom.

​Ľudia, ktorí majú mastnú pleť, by mali používať najmä gélové krémy. "Na nosenie rúška práve tieto osoby najviac doplácajú," dodáva vizážistka Lucia Šenková. Nech teda máte akýkoľvek typ pleti, kým je nosenie rúšok samozrejmosťou, vyberajte si skôr jemné či gélové krémy.

Ak si chcete vyrobiť svoje vlastné originálne rúško, smelo do toho. Nie je to nič zložité. Stačí mať len kúsok látky a gumičky. Ako rýchlo a jednoducho ušiť rúško so silonkami, nájdete v priloženom videu:

Tagy: rúško